DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Kósa képviselő úr a szocialistákkal kapcsolatban a damaszkuszi utat emlegette. Gondolom, ezt közösen szokták használni, mert amíg a szocialisták - lásd HospInvest-ügy - ez előző kormányzati ciklusban nagy elánnal támogatták a közszolgáltatások privatizációját, önök pedig támogatták azokat a mozgalmakat, amelyek éppen a közszolgáltatások privatizációja ellen emelték fel a szavukat, önök kiálltak a parlamentben is például a társadalombiztosítási vagyon széthordása ellen.
Önök ebben az ügyben is megvezetik most a saját választóikat! Becsapják azokat az embereket, akik abban hittek, hogy ha a Fideszre fognak szavazni, akkor lesz garancia a közszolgáltatások megvédésére. Lesz garancia arra, hogy a maradék állami vagyont, maradék közösségi vagyont nem herdálják szét.
Igaza van abban, persze, Kósa képviselő úrnak: nem az az igazi kérdés, hogy megyei kézben vagy állami kézben van-e a közszolgálati vagyon, az az igazi kérdés, hogy ha az állam átveszi ezeket a funkciókat, lesz-e hozzárendelve többlet költségvetési forrás. Pontosan tudjuk, hogy sem az oktatáshoz, sem a szociális szférához, sem az egészségügyhöz önök reálértéken nem fognak plusz költségvetési forrást hozzárendelni, hiszen a megszorítások politikáját folytatják.
Másik oldalon: nem adnak garanciát arra, hogy azokat a vagyonelemeket, amelyek akár kistelepüléseken, akár nagyvárosokban az elemi feltételeit jelentik ma a közszolgáltatások nyújtásának, ezeket a vagyonelemeket ne privatizálják.
Kedves Kósa Képviselő Úr! Addig, amíg ön nem nyomja meg a gombot a 3. számú módosító javaslatunkhoz, amely legalább arra adna garanciát, hogy a privatizálandó vagyonelemeket kötelező legyen közszolgáltatások céljára fordítani, addig önöknek senki nem fog hinni. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Másfél év után az önök szava pontosan annyit ér, amennyit a tettek mutatnak. (Az elnök ismét csenget.) A tettek beszélnek. Szavazzák meg a módosító javaslatunkat! (Taps az LMP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me