GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Amikor Kósa Lajos képviselőtársam megszólalt, akkor egy kicsit megremegtem, mert nagy a baj mindig, amikor Kósa Lajos képviselőtársam gondolatokat fogalmaz meg, ígéreteket foganatosít, mert általában azok a gondolatok és azok a mondatok, amelyek ígéretként megfogalmazódnak, utána rövid időn belül cáfolatot nyernek. Lehet ilyet mondani sokat, jelesül, mondjuk, az IMF-fel, a Nemzeti Valutaalappal kapcsolatos álláspontok sokaságát, amik arról szóltak, hogy soha, soha, nem, dehogy, ővelük miért, ott a piac, nekünk ők nem kellenek, és sok minden egyéb más. Ugye, emlékszik, Kósa képviselőtársam, ezekre a mondatokra? Emlékszik rá, persze hogy emlékszik, hiszen ha ő is mondja, mások is mondják a Fidesz meghatározó, prominens politikusai közül, akkor ezt nem lehet elfelejteni. Azért mondom, hogy nagy a baj, mert ezek a mondatok pillanatokon belül vagy egy meghatározott időn belül cáfolatot nyernek, mint ahogy az elmúlt napok történése ezt bebizonyította.
Arra kérem a képviselőtársamat, hogy inkább itt, a Parlament falai között, halkan, csendesen, az éjszaka leple alatt fogalmazza meg ezeket a gondolatait, és ne beszéljen kifelé, mert a kifele beszélgetésnek már egyszer-kétszer megitta ez az ország a levét, látható módon a svájci franknak, az eurónak az árfolyamából fakadóan, és ennek nagyon sokan áldozataivá váltak.
Hogy egy gondolattal még közelebb jöjjek a témához, azt szeretném mondani csak és a figyelmükbe ajánlani, hogy tudják, a helyi önkormányzatok kezelésében, tulajdonában lévő ingatlanok esetében, ha valakik nem akarták vagy nem tudták működtetni ezeket az intézményeket, akkor ők adták át, ők ajánlották fel a megyei önkormányzat felé, hogy vegyék át, nem pedig tőlük vették el. Ez a különbség, az egyik egy önkéntes felajánlás, átadás volt, ez pedig, ami most történik, nem más, mint egy elkobzás ilyen értelemben. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
Elnök úr, köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me