SCHEIRING GÁBOR

Full text search

SCHEIRING GÁBOR
SCHEIRING GÁBOR (LMP): Köszönöm szépen a szót, és köszönöm, elnök úr, hogy ezúttal szót adott nekünk. Én értem, hogy ön gőzerővel igyekszik hazánk gyorsnaszádját nekinavigálni a siker láthatatlan jéghegyének, de azért nem ártana, ha esélyt adna, hogy legalább a saját javaslatainkat indokolni tudjuk. Köszönöm mindenesetre, hogy megkaptam most a lehetőséget.
Csak két apróságot szeretnék szóvá tenni, ami ugyanakkor összegszerűen egyáltalán nem apróság, és mivel a magyar adófizetők pénzéről van szó, jó lenne, ha tudnának az emberek arról, hogy mi is történik. Az egyik az, hogy valószínűleg, gondolom, az államosított magán-nyugdíjpénztári vagyonból most 60 milliárd forintot a Magyar Fejlesztési Bankhoz juttatnak. A kérdésem az lenne, hogy miért van arra szükség, hogy ezt egy zárószavazás előtti módosítóval, suttyomban tegyék meg. Már csak azért is különösen aktuális a kérdés, ugyanis a Magyar Fejlesztési Bank gazdálkodását a banktitok védi, tehát senki nem fogja tudni, hogy mi történik majd ezzel a 60 milliárd forinttal; különösen nem értem, miért van szükség arra, hogy egy ekkora stratégiai horderejű döntést egy zárószavazás előtti módosítóval kapkodva hozzanak meg.
A másik pedig, ami szintén minősíti az önök gyorsnaszádját, ami csúcssebességgel halad a siker jéghegye felé, az a MÁV-val kapcsolatos politikájuk, ugyanis még egy hónappal ezelőtt arról nyilatkoztak, hogy nem konszolidálják a MÁV-ot és nem veszik át a MÁV államadósságát, ehhez képest most egy zárószavazás előtti módosítóval mégis sikerült több mint 60 milliárd forintot találni a MÁV-adósság elengedésére. Én alapvetően üdvözölni tudom ezt a stratégiai irányt, csak akkor nem tudom, hogy milyen belső egyeztetés zajlik itt a tárcák között, hogy ha most egy zárószavazás előtti módosítóval sikerül mégis 60 milliárd forintot találni erre a célra, miközben a devizahitelesek megmentésére 3 milliárdot sikerült kiizzadniuk magukból másfél év alatt; szóval hogyan is születik önöknél a döntéshozatal - ráadásul zárószavazás előtti módosítókkal nyújtják be ezeket.
Várom megtisztelő válaszaikat. Köszönöm szépen. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me