SZILÁGYI LÁSZLÓ

Full text search

SZILÁGYI LÁSZLÓ
SZILÁGYI LÁSZLÓ (LMP): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Előttünk van egy hatalmas egészségügyi saláta, aminek része a gyógyszertörvény módosítása is. Ma este lesz ennek a részletes vitája. Ma délelőtt volt szinte teljes békességben egy bizottsági ülés, ahol erről beszéltünk. Ehhez képest most ebben a törvénycsomagban egy másik módosító csomagot hoznak elénk a gyógyszertörvénnyel kapcsolatban, és még arra sem voltak képesek, hogy ezt ma reggel bizottsági ülésre behozzák. Elképesztő ez az eljárás, ez a jogalkotás teljes megcsúfolása, azt gondolom.
Könnyen lehet, hogy ezt a paragrafuscsomagot hirtelen meg kell szavazni, mert úgy hírlik, hogy gyógyszerhiány van bizonyos hatóanyagok tekintetében, de ha ez így van, akkor az a kérdés, hogy ezt mi és ki idézte elő. Az elmúlt másfél évben többször hozzányúltak ezekhez a jogszabályokhoz. Mindenféle vakliciteket és egyebeket vezettek be, és próbálták megvágni a gyógyszerkasszát több tíz milliárddal.
(18.20)
Kérdezem én, nem véletlenül az-e az oka a mostani kapkodásnak és gyógyszerhiánynak, hogy ilyen dilettáns módon nyúltak hozzá ehhez az egészhez.
Várom a válaszukat. Köszönöm. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me