SZILÁGYI LÁSZLÓ

Full text search

SZILÁGYI LÁSZLÓ
SZILÁGYI LÁSZLÓ (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Ha jól látom, Semjén miniszterelnök-helyettes úr képviseli a kormányt ebben a fontos ügyben ma este. (Zaj, beszélgetés.)
Azt szerettem volna elmondani, Kósa képviselő úrnak mondom, hogy az egész történet, ha jól figyeltünk, onnan indult, hogy a fővárosi, hangsúlyozom, a fővárosi egészségügyi létesítményeket kellene egy kézbe helyezni, hogy hatékonyabb legyen a működés. Ezzel kapcsolatban elmondtuk, mi nem feltétlenül a tulajdonlás körül látjuk a probléma megoldását, hanem a finanszírozás környékén. Önök elmondták nagyon sokszor, hogy a szocialista kormányok mekkora milliárdokat vontak ki az egészségügyi, az oktatási és a többi ellátásból, de a kormányváltás óta ezt a pénzkivonást önök csak folytatták. Tehát ha úgy gondolják, hogy problémásan működnek ezek a létesítmények, ezek az intézmények ott a megyékben, akkor a finanszírozást kellene talán először is helyreállítani.
Mi mindig amellett törtünk lándzsát, hogy minél színesebb legyen a tulajdonosi és fenntartói szerkezet, minél több civil, egyházi és egyéb szolgáltató léphessen be, ezzel csak jobb lesz az ellátás.
Most, ugye, nem válaszoltak még a gyógyszertörvénnyel kapcsolatos kérdésemre, ezt továbbra is várom, hogy van-e valóban gyógyszerhiány, azért kell ma este hirtelen meghozni ezeket a koherenciazavarra hivatkozó módosításokat, úgyhogy ezeket továbbra is várom.
Mindenesetre valahogyan vérszemet kaptak menet közben, és nemcsak a fővárosi egészségügyi ingatlanokról volt szó, hanem egészen a megyei levéltárakig mindent be akarnak söpörni, pedig ennek azután végképp nincs semmi értelme, a finanszírozás körül kell megteremteni szerintem a működési feltételeket, és pénzhez kell juttatni ezeket a szervezeteket, hogy hatékonyan és jól tudjanak működni.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me