VÁGÓ GÁBOR

Full text search

VÁGÓ GÁBOR
VÁGÓ GÁBOR (LMP): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm, hogy szót kapok. A 42. ajánlási pont 34. §-ához szeretnék hozzászólni.
Egyvalaki hiányzik innen, a parlamenti patkóból, a Nemzetgazdasági Minisztériumnak a képviselője, nem tudom, hogy hol van, pedig nagyon fontos volna, hiszen a 2011-es magyar költségvetés keretszámain változtatunk most, a megyei vagyonról szóló törvényjavaslatban. Hiszen amíg a kiadást 14 358 511 millió forintról 14 491 291 millió forintra változtatjuk, addig a hiányt szintén növeljük, 1 384 320 millióról 1 517 099,6 millió forintra. Tehát a magyar államháztartási hiány a költségvetési törvény alapján 10 százalékra nő.
Kérem szépen, itt ma a parlamentben Orbán Viktor miniszterelnök úr a Matolcsy-féle sikerpropaganda jegyében előadta, hogy 3 százalék alá sikerült hozni a hiányt. A számok azért most mást mondanak. Ez a hiány itt, kérem szépen, 10 százalék, szerény számításaim szerint, nem 3 százalék alatt van. (Szatmáry Kristóf elfoglalja államtitkári helyét.) Lehet, hogy benne van itt a megyei átvállalás, lehet, hogy benne van az, hogy feneketlen bendőbe, a Magyar Fejlesztési Bankba öntik a magán-nyugdíjvagyoni pénzeket.
Nagyon örülök, hogy Szatmáry Kristóf államtitkár úr megérkezett, akkor a hiány növekedésével kapcsolatban nagyon szeretnék egy tárcaálláspontot kérni önöktől, vagy legalább egy kormányálláspontot, hogy mit is fedez pontosan ez a hiánynövekmény, ami a 42. ajánlási pont 34. §-ában van, mert nem 3 százalék ez a hiány, ez a hiány 10 százalék.
Köszönöm szépen. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me