DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr, és mindenekelőtt szeretném megköszönni a képviselőcsoportok vezérszónokainak támogató nyilatkozatait.
A Magyar Szocialista Párt képviselőcsoportjának kritikájára válaszul szeretném elmondani, hogy a kormány nem akarja sem a civil szervezetek alapítását, sem a bejegyzését akadályozni. A törvénynek egyetlen célja van: a szabályozott, átlátható, közhiteles nyilvántartás, a gyorsabb, egyszerűbb bírósági eljárások. Ebből a szempontból tekintjük a nyilvántartás rendszerét, és ebből a szempontból szeretnénk újításokat alkalmazni a cégnek nem minősülő jogi személyek bejegyzésében.
És itt már egyből át is térek Gaudi-Nagy Tamás kritikájára, amely a törvénycímre vonatkozik. Természetesen, képviselő úr, hogyha egy jobb címet tudnak a törvényjavaslatnak, azt megfontoljuk. A cím egyébként a mi értelmezésünkben szabatosan leírja azoknak a jogi személyeknek a körét, akikre vonatkozik ez a nyilvántartás. Természetesen lehetne szebb, magasztosabb címet is adni ennek a törvényjavaslatnak, de úgy gondolom, jogilag ez mindenképpen szabatos kifejezés.
Kritikájának egy másik része az én pillanatnyi megítélésem szerint, tehát most, hogy meghallgattam a kritikája nagy részét, úgy érzem, hogy bizonyos pontokon a törvényjavaslat félreértésén alapul. De köszönöm, hogy írásban átadta a hozzászólását, és arra részletesen válaszolni fogok, én is írásban, hogyha megengedi. (Dr. Gaudi-Nagy Tamás bólint.)
És köszönöm még egyszer a képviselők támogatását. Az LMP-frakció részéről is támogató és néhány kritikai észrevétel hangzott el. A mai napon az ülésnap végéig lehet módosító indítványokat benyújtani. Amennyiben ezek a módosító indítványok megérkeznek, akkor, mint ahogyan mindig, majd ezután is alaposan megfontoljuk a módosító indítványokat, és lesz még rá alkalmunk, hogy a bizottsági vitában, illetve a részletes vitában a módosító indítványokban megjelenő kritikákat akkor részletesen megbeszéljük.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me