FÖLDI LÁSZLÓ

Full text search

FÖLDI LÁSZLÓ
FÖLDI LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Azzal talán mindenki egyetért, hogy szükség van a teljes oktatási rend szerkezeti átalakítására, hiszen Magyarország jövője és versenyképessége a tét. Abban is van talán egyetértés, hogy a közoktatás jelenlegi formájában nem képes a munkaerőpiacot kiszolgálni, a diákok számára az esélyegyenlőséget megteremteni, valamint biztosítani a pedagógusok anyagi és erkölcsi megbecsülését.
Ebből adódóan tehát valamennyiünk célja közös. Talán eltérés abban lehet közöttünk, hogy az átalakítást milyen módon és milyen ütemben végezzük el. A kormány a köznevelés ügyét nemzetstratégiai kérdésként kezeli, ezért a törvénytervezet legfontosabb célja az előbb említett esélyegyenlőség, versenyképesség és a társadalmi felzárkóztatás megteremtése, hiszen Magyarország sikere azon múlik, milyen alapot tudunk adni gyermekeink jövőjére nézve az oktatásban. (Czene Attila távozik az ülésről.)
A magyar állampolgárok adóforintjaiból működtetett közoktatási rendszerben minden gyerek számára biztosítani kell a szükséges fejlődési lehetőséget. Egy 2009 nyarán végzett Tárki-kutatás eredményei azt bizonyítják, hogy a mai Magyarországon érték- és normazavaros, bizalmatlan társadalomban élünk, éljük meg mindennapi életünket. Nem vagyunk tisztában teljes egészében az értékeinkkel, nem bízunk az intézményeinkben és talán lassan már egymásban sem.
A nemzeti identitás kialakítása, valamint az általános normakövető magatartás és társadalmi bizalom megteremtése kulcskérdés a magyar nemzet jövőbeni sikeressége szempontjából. A XIX-XX. század iskolái még többnyire építhettek arra, hogy a gyermekek életük első hat évét családi körben tölthették el, és elsajátíthatták az alapvető közösségi értékeket és viselkedési szabályokat, s arra is, hogy a családi kapcsolatokon keresztül megszületik bennük a helyi kisközösséghez való kötődés érzése is.
Az elsődleges szocializáció folyamata azonban mára társadalmi szinten töredezetté és ellentmondásossá vált. Az intézményes nevelés természetesen nem tudja átvenni a családok szerepét, de mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy szakmailag jól felkészült és hivatástudattal rendelkező pedagógusok csökkenteni tudják a családi szocializációból eredő versenyhátrányokat.
Az elmúlt húsz év oktatási rendszere a fenntartás és finanszírozás tekintetében szétzilálódott, ezért újjá kell szervezni azt. Ennek megfelelően a köznevelési törvény megerősíti, hogy az intézmények fenntartása általános szabályként az alaptörvényből is fakadóan állami feladat, de ugyanakkor az önkormányzatoknak van lehetőségük visszaszerződni, visszavenni ezt a fenntartási lehetőséget.
Az intézkedés célja az állami felelősség és a hozzá tartozó jogkörök megbillent egyensúlyának helyreállítása, hiszen jelenleg a tehetős önkormányzatok többletszolgáltatásokat tudnak nyújtani a tanulóknak és többletjuttatásokat a pedagógusoknak, ezzel szemben a szegényebb, alacsony helyi bevétellel rendelkező települések még a minimumkövetelményeket sem tudják teljesíteni.
Jelen helyzetben a kiegyenlítő szerepet a társadalmi igazságosság és az oktatási esélyegyenlőség jogcímén az állam tudja betölteni, de nem igaz azon állítás, hogy az állam teljesen elveszi az önkormányzatoktól a fenntartói jogokat, például az óvodai ellátás továbbra is a települési önkormányzatok feladata marad, és lehetőség nyílik arra, hogy az általános iskola, a középiskola, alapfokú művészeti iskola és kollégium fenntartását a 2000 főnél nagyobb lakosságszámmal bíró települések köznevelési szerződéssel visszavehessék az államtól. Ez azért is fontos, mert a helyi közösséghez való tartozás segíti a nemzeti közösségbe történő integrációt
A tankötelezettségi korhatár 16 éves korra történő leszállítása nem növeli a munkanélküliséget. A tankötelezettség 16 éves korra csökkentéséből nem következik egyenesen az, hogy az iskolarendszernek ki kell löknie magából a tanulókat, azonban nagyon fontos hangsúlyozni: mostantól lehetőség nyílik arra, hogy azokat, akik nem hagyják magukat taníttatni, nevelni, ki lehessen emelni ebből a közösségből.
Az információs társadalom világában nagyon fontos a kétkezi munka tisztelete is, hiszen tényleges termelés nélkül nem lehet fenntartható gazdasági növekedést elérni. A leszakadó társadalmi rétegek gyermekei számára vagy a tanulás iránt motiválatlan, az első szakma megszerzése előtt lemorzsolódó tanulóknak is biztosítani kell a megfelelő munkaerőpiacra való bejutást.
A pedagógusok kötelező óraszáma nem emelkedik 32-re. A kötelező heti óraszám 80 százaléka lesz a kötött munkaidő, és csak a kötelező munkaidő 55-65 százalékát teszi majd ki a tényleges nevelő-oktató munkával lekötött idő. Ezt követően az intézményvezető csak a kötött munkaidő 25-15 százaléka fölött rendelkezik. Ebből adódóan a kötött munkaidő fennmaradó részében a pedagógus csak a szakfeladatához kapcsolódóan a nevelés-oktatást előkészítő, nevelés-oktatással összefüggő egyéb feladatokat, tehetséggondozó és felzárkóztató feladatokat és tanulói felügyeletet láthatja el.
A kötött munkaidő tanórával le nem kötött részében rögzített feladatok pontosítása indokolt, mert az eseti helyettesítés alkalmazása számos esetben aránytalan többlettanítást jelenthetne egyes pedagógusok számára, ennek a bérjellegű juttatásokban történő megjelenése nélkül.
Felröppent a hír, és nagyon sokan beszélnek arról, hogy a kormány, így az oktatási kormányzat is iskolabezárásokat, tömeges nevelői elbocsátásokat tervez, és ez benne van a törvényben. Ez nem igaz. (Moraj az ellenzéki padsorokban. - Közbeszólás: Háttértanulmány!) Az viszont igaz, hogy a következő tíz évben valóban sok pedagógus el fogja érni a nyugdíjkorhatárt és nyugdíjba vonul, illetve a drasztikusan csökkenő gyereklétszám bizony már ma is nagyon komoly problémákat okoz. Ugyanakkor az is igaz, hogy a természettudományos képzés területén még nagyon komoly munkaerőhiány is felléphet, hiszen matematika, fizika vagy éppen kémia szakos tanárt lassan már nem lehet még nagyítóval sem találni.
(15.30)
A pedagógusi hivatás tekintélyvesztése mélyponton van, ami mára a köznevelés megújulásának gátjává vált. Egy nemzetközi kutatás eredményei szerint a tanári teljesítmény és a bérezés között egyértelmű összefüggés van, tehát a jelenlegi alacsony fizetések mellett nem valósulhat meg az egészséges verseny a munkahelyekért. Ha nem változtatjuk meg alapjaiban a közoktatás szerkezetét, akkor konzerváljuk a jelenlegi helyzetet, amelyet néha motiválatlan, kontraszelektált vagy másod-, harmadállásokat vállaló, leterhelt és fáradt pedagógusok fognak elvégezni.
Ahhoz, hogy elérjük, a legjobbak válasszák ezt a pályát, szükség van komoly költségvetési hozzájárulásra. A pedagógusi hivatás vonzóvá tétele érdekében már a képzés elején megfelelő ösztöndíjakkal kell a gyerekeket, a diákokat erre ösztökélni. A végleges megoldást a pedagógusok életpályamodelljének a megalkotása jelenti, amely elősegítheti, hogy megszűnjön a kontraszelekció, emelkedjenek a bérek, ezáltal a pedagógusi szakma presztízse. Az új törvény a megemelt követelmények mellett magasabb bérezésűvé teszi a pedagógus-életpályát.
Magyarországon az oktatás egésze több mint két évtizede külső, objektív szakmai kontroll nélkül működik. Nem fenntartható állapot az, hogy a tanár becsukja maga mögött az osztályterem ajtaját, és azt tanít, úgy tanít, amit és ahogyan akar. Természetesen nem a tanszabadság felszámolását követelem, hanem az oktatás-nevelés minőségének és hatásfokának objektív ellenőrzését. Hosszú idő után ismét megvalósulhat az oktatás külső szakmai ellenőrzése az új köznevelési törvény által. Ennek célja a versenyhelyzet teremtésén át a szakmai színvonal emelése, a szakmai munka segítése és a minőségi oktatás megteremtése, a korszerű mérésértékelés módszereinek felhasználásával.
Befejezésül szeretném hangsúlyozni, hogy az új munkaidő-szabályozás bevezetése csak a 2013 szeptemberében induló pedagógus-életpályamodell megalkotásával párhuzamosan képzelhető el. Ez a kormány szándéka is, hiszen minőségi többletmunka csak magasabb és kiszámíthatóbb pedagógusi bérek mellett képzelhető el.
Köszönöm szíves figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me