GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Önök a lehetőségekről beszélnek - Bebes, Babák képviselőtársaim -, arról beszélnek, hogy majd az európai uniós támogatások, és közben a garanciák tekintetében meg semmit nem nyújtanak.
(16.10)
Emlékszem, a hétfői napon Hiller képviselőtársam, miniszter úr Orbán Viktor miniszterelnököt azonnali kérdezte és kérdezte, hogy hogyan van akkor ezzel a majdani 700 milliárd forintos nagyságrendű többletköltség-kiadással kapcsolatosan, mi a viszonya a miniszterelnöknek, tudja-e garantálni. És a miniszterelnöknek mi volt a válasza? Ott ültek, többen egy kicsit, és azt mondta a miniszterelnök, hogy szeretném, szeretném - ugye? Nem volt olyan válasza, hogy de igen, és garantálom, hiszen ez fontos, hiszen a köznevelés, a közoktatás és - mehetek tovább - a szakképzés és minden egyéb más olyan fontossággal bír Magyarország életében a leendő munkaerőpiac szempontjából és sok minden egyéb más tekintetében, hogy…, igen, vannak rá garanciák. Nincsenek. Nem ad garanciát a miniszterelnök, nem adnak garanciát önök. Lehetőségekről beszélnek, olyanokról, amelyek csak kecsegtetnek, de semmi biztosítékot nem hordoznak magukban. És közben, Révész Máriusz képviselőtársam, közben államosítanak, közben a megyei önkormányzati vagyont (Babák Mihály és Cseresnyés Péter közbeszól.), 180 milliárd forint körüli adósság fejében azt a több mint ezermilliárd forintot elkaszálják, azt magukhoz viszik - nem akarok feltételezésekbe bocsátkozni, hogy miért teszik (Közbeszólások a kormánypártok soraiból.) -, és az önkormányzatokat ilyen értelemben gyakorlatilag kiebrudalják ebből a kérdéskörből. Nincs esélyük sem arra, hogy majd a későbbiekben mértékadó módon beleavatkozzanak az ügyekbe.
No tehát ne lehetőségekről, önök garanciákról beszéljenek, önök biztosítékokat adjanak, önök azt biztosítsák, hogy a köznevelés tekintetében és mindenhol Magyarországon, igen, amiről beszéltek, mindenhol, a kistelepülések szintjén legalább olyan mértékben, mint ahogy az előző 8 évben biztosítottak voltak a feltételek, legyenek, és ne úgy, hogy 11 iskolában, ha jól emlékszem, Pest megyében még fűtés sem volt (Az elnök csenget.) a szezon beindításának a kezdetekor.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me