ELNÖK (Lezsák Sándor)

Full text search

ELNÖK (Lezsák Sándor)
ELNÖK (Lezsák Sándor): Köszönöm, jegyző úr. Tisztelt Országgyűlés! Most a támogatott módosító javaslatokról határozunk, a külön szavazásra kértek kivételével.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a jegyző által ismertetett támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 218 igen szavazattal, 55 nem ellenében, 36 tartózkodás mellett elfogadta.
Most a frakciók által külön szavazásra kért javaslatokról és az alternatíváról határozunk.
A 3. pontban L. Simon László a törvényjavaslat 7. §-ában a szabadalmi törvény 35. § (3) bekezdésének módosítását javasolja hazánk elnevezésére vonatkozóan. A módosító javaslatot az előterjesztő támogatja, de a Jobbik-frakció külön szavazását kérte.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 275 igen szavazattal, 39 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
Az 5. pontban Gaudi-Nagy Tamás a törvényjavaslat 17. §-ában a szabadalmi törvény 81/A. § (1) bekezdésének elhagyását javasolja a gyorsított megsemmisítési eljárásra vonatkozóan. A bizottságok egyharmada sem támogatja, de a Jobbik-frakció kérte a szavazást. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 53 igen szavazattal, 259 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elutasította.
A 6. pontban az alkotmányügyi bizottság a törvényjavaslat 12. §-ában a szabadalmi törvény 81/A. § (1) bekezdésének nyelvtani módosítását javasolja. A módosító javaslatot az előterjesztő támogatja, de a Jobbik-frakció külön szavazását kérte. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 257 igen szavazattal, 56 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Frakciókérésre figyelemmel még további javaslatokról is döntenünk kell.
A 4. pontban Gaudi-Nagy Tamás a törvényjavaslat 7. §-ában a szabadalmi törvény 35. § (3) bekezdésének módosítását javasolja az európai szabadalomra vonatkozóan. A bizottságok egyharmada sem támogatja, de a Jobbik-frakció kérte a szavazást. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 87 igen szavazattal, 226 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem támogatja.
(14.40)
A 8. pontban Gaudi-Nagy Tamás a törvényjavaslat 23. §-ában a védjegytörvény 73/A. § (1) bekezdésének elhagyását javasolja a gyorsított megsemmisítési eljárásra vonatkozóan. A bizottságok egyharmada sem támogatja, de a Jobbik-frakció kérte a szavazást. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 77 igen szavazattal, 238 ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
A 13. pontban Karácsony Gergely és Vágó Gábor a törvényjavaslat 35. §-ában a szerzői jogi törvény 89. § (3) bekezdésének módosítását javasolja a közös jogkezelő szervezet adatainak nyilvánosságára vonatkozóan. A bizottságok egyharmada sem támogatja, de az LMP-frakció kérte a szavazást.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 80 igen szavazattal, 234 ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
A 15. pontban Karácsony Gergely és Vágó Gábor a törvényjavaslat 35. §-ában a szerzői jogi törvény 89. § (11) bekezdésének elhagyását javasolja a bevételek felhasználására vonatkozóan. A bizottságok egyharmada sem támogatja, de az LMP-frakció kérte a szavazást. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 85 igen szavazattal, 227 ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
A 25. és 31. pontban Karácsony Gergely és Vágó Gábor a törvényjavaslat 40. §-ában a szerzői jogi törvény 110. § (2) bekezdésének módosítását javasolja a hatálybalépésre vonatkozóan. A bizottságok egyharmada sem támogatja, de az LMP-frakció kérte a szavazást. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 87 igen szavazattal, 227 ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk, a zárószavazásra jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me