DR. ARADSZKI ANDRÁS

Full text search

DR. ARADSZKI ANDRÁS
DR. ARADSZKI ANDRÁS (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A szocialista és a jobbikos képviselők miatt kénytelen vagyok rögzíteni, hogy 2011. november 7-ét írunk, ami azért fontos (Dr. Józsa István: Ünnepi beszédet mondasz? - Derültség. - Az elnök csenget.), ami azért fontos, hogy tudják, közel öt vagy hat évre maradtak el ők attól, hogy ezt a kérdéskört átfogóan rendezzék. Ma ugyanis nem dübörög a gazdaság, nem száguld a pannon puma, és semmi olyasmi dolog nincs az életünkben, ami biztosítaná azt, hogy nagyon szakszerűen, előremutatóan, a jó gazda gondosságával megvédjük a magyar polgárokat a devizahitelek átkától. (Dr. Simon Gábor: Ez így is van. - További közbeszólások az MSZP soraiból.)
Ehhez képest a Fidesz-KDNP parlamenti képviselői és a kormány folyamatosan vizsgálja annak a lehetőségét, hogyan lehet a devizahitelek rabságából kimenekíteni a polgárok többségét, illetve azokat, akik ettől szenvednek. Az egyik ilyen eszköz volt a devizaárfolyamok rögzítése, majd ezt követően a végtörlesztés bevezetése. Természetesen a banki világ, a banki kondíciók sokkal színesebbek, sokkal kiszámíthatatlanabbak ezáltal, ezért mindig, folyamatosan javítani kell azokat az esélyeket, amelyek ahhoz kellenek, hogy minél többen tudjanak élni a kedvezményekkel, illetve a végtörlesztés lehetőségével.
Az előterjesztés jelen pillanatban azt szabályozza, hogy a lakáslízingesek, a pénzügyi lízingesek részére is biztosítani kívánja a végtörlesztés lehetőségét; pontos szabályozását adja a központi hitelinformációs rendszernek, és az előterjesztés másik részében fixálja a legmagasabb mértékű kamat összegét. Mindez természetesen azt jelenti, hogy tisztul a kép: a banki kölcsönök kiszámíthatóbbá válnak, és a kölcsönfelvételek esetében kevesebb kockázat terheli majd a kölcsönfelvevő adósokat.
Mindezek alapján azt lehet mondani, hogy a Fidesz-KDNP lépésről lépésre, megfontoltan próbálja rendezni ezt a devizarabságot, amely célokat kiválóan szolgálja az előterjesztés mind a kettő része, ezért a Kereszténydemokrata Néppárt nevében elfogadásra javasolom a törvénytervezeteket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me