ERTSEY KATALIN

Full text search

ERTSEY KATALIN
ERTSEY KATALIN (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Az LMP képviselőcsoportja nevében támogatásomról szeretném biztosítani a Házszabálytól való eltérést. Szeretnénk sürgősen megtárgyalni ezt a két javaslatot, annál is sürgősebben, merthogy mi 2011 februárjában nyújtottuk be hasonló jellegű javaslatainkat. Szó szerint a fix, illetve referenciakamathoz kötött hitelplafon megállapítását javasoltuk, de nemcsak ezt, hanem javaslatot tettünk arra, hogy védett számlát vezessünk be, ami hasonlatos más javaslatokhoz, amelyek azt akadályoznák meg, hogy jelenleg a családok utolsó tartalékait jelentő gyes, táppénz és hasonlók összegét is leemeljék a bankok a számlákról.
Olyannyira támogatjuk ezt a javaslatot, hogy magam is meglepetéssel és örömmel hallottam Rogán képviselőtársam szavait, amikor pontosan azokat a szavakat idézte, hogy ez lehetővé teszi a hosszú távú, kiszámítható, tisztességes profittermelést. Ezt másfél évvel ezelőtt mondtuk először itt a Házban, amikor a bankadóról vitatkoztunk. Azt látom, hogy az első lépés ez irányba talán megtörtént, amikor végre azt javasolták a Bankszövetségnek, hogy nem nyújtanak be több hirtelen javaslatot arra, hogy hogyan kell most visszaütni a bankszektornak, amely természetesen az önök eddig bokszjellegű javaslataira, illetve változtatásaira hitelmegszorítással, hitelvisszafogással reagált.
Azt szeretném kérni, nem beszállva abba a vitába, hogy kinek a javaslatai voltak előbb a Ház asztalán, ezt önök pontosan tudják, hogy mi egy éve már lassan benyújtottuk ezeket, azt szeretném kérni, hogy ha azt a megoldást választják, hogy átvesznek egy ellenzéki módosító javaslatot - leszavazzák, majd saját néven nyújtják be -, akkor azt gyorsabban tegyék, mert így elvesztegettünk 8 hónapot.
Köszönöm szépen. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me