VÁGÓ GÁBOR

Full text search

VÁGÓ GÁBOR
VÁGÓ GÁBOR (LMP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az előttem felszólaló jobbikos képviselőtársak mondandójához szeretnék csatlakozni.
Első körben szeretném kiegészíteni Nyikos elnök urat, az áfával nem Európa-csúcstartók vagyunk, hanem világcsúcstartók, csupán Dzsibuti és Saint Lucia, a két nagy formátumú gazdaság, amelyek valamelyest bizonyos termékek áfájában előzik meg Magyarországot, de mindenhol, a legfelső és az általános áfakulcs tekintetében világcsúcstartók vagyunk. Ennek nagyon egyszerű hatása van a magyar gazdaságra: egyszerűen ki fognak menni a magyar vállalkozások külföldre, elindul a bevásárlóturizmus, a benzinturizmus, a Magyarországon megtermelt jövedelmek majd ki fognak vándorolni; sajnos ez a szörnyű kép tárulhat elénk.
A másik mondanivalóm - már látom, hogy szűkös az időm -, Bödecs Barnára reagálnék, és elmondanám azt, hogy az LMP is szeretné megváltoztatni a családtámogatási rendszert. Mi is látjuk a problémát, hogy már a második gyermek sem születik meg sajnos legtöbbször, ezért egy olyan családi adókedvezmény-átalakításba kezdtünk, ahol minden egyes gyermek után ugyanannyi kedvezményt lehessen igénybe venni, viszont ezt az összeget, amit ebből a költségvetés megspórolt, teljes egészében odaadnánk családi pótlék formájában, így ez is egy jövedelemtranszfert jelentene a legjobban keresőktől a rosszabbul keresők felé, és így valóban azokat a családokat tudjuk támogatni, akik igen rászorulnak, és nem pedig azokat, akik a magas jövedelmük miatt megtehetik, hogy leírják az adójukból ezt a kedvezményt.
Köszönöm a szót. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me