SOLTÉSZ MIKLÓS

Full text search

SOLTÉSZ MIKLÓS
SOLTÉSZ MIKLÓS nemzeti erőforrás minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! Először is köszönöm a kérdését, hiszen olyan emberek életéről kérdezett, akik ők maguk is nehéz élethelyzetben vannak, illetve azok is, akik a hozzátartozóik, szüleik, barátaik és mindazok, akik pedig őket ápolják, gondozzák. Éppen ezért nemcsak ellenzékben, hanem most is kiállunk ezekért az emberekért, többszörösen is.
A konkrét kérdésére annyit hadd válaszoljak, nyilván az volt a kérdés, hogy a támogató szolgáltatásokat, közösségi szolgáltatásokat, illetve a pszichiátriai betegeket, szenvedélybetegeket hogyan érinti a költségvetési módosítás. Szeretném jelezni önnek, hogy a 2012. évi költségvetéshez be fognak a képviselők nyújtani módosítást, ezáltal a konkrét kérdésére adott válaszom az, hogy emelkedni fog a benyújtotthoz képest a támogatás, mint ami most benne van a költségvetésben.
De szeretném azt önnek mindenképpen jelezni, hogy nemcsak itt számít, ezen a területen vannak támogatások, lesznek támogatások a pszichiátriai és szenvedélybetegek részére, hiszen a kormány döntött arról, hogy felállítja az országos pszichiátriai és addiktológiai intézetet, és speciális járó- és fekvőbeteg egységgel fog működni. Ez azért mindenképpen hiánypótló lesz az elmúlt három-négy év nagyon rossz döntése után, az OPNI bezárását követően.
Szeretném önnek jelezni, hogy mindezek fölött az Új Széchenyi-tervből, európai uniós pályázatok keretében külön támogatni fogjuk első helyen a pszichiátriai, második helyen pedig az addiktológiai rehabilitáció lehetőségét, és nemcsak támogatni fogjuk, hanem ez többmilliárdos pályázatot fog jelenteni, hogy azok az intézmények, amelyekben ez a gyógyítás, ez a kezelés zajlik, mindenképp méltó és jobb körülmények közé kerüljenek.
Még egyszer, képviselő asszony, köszönöm a kérdését. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me