ERTSEY KATALIN

Full text search

ERTSEY KATALIN
ERTSEY KATALIN (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Ma már szó esett ebben a Házban arról, hogy a jogalkotás minőségének a rombolása folyik. Mi már csak úgy hívjuk ezeket a frakcióban, hogy az e heti alkotmánysértés, az e heti alkotmánysértő és a jogalkotás minőségét romboló javaslat.
Tulajdonképpen azt gondolom, hogy az a fajta módosítás, amely a Gulyás Gergely által jegyzett zárószavazás előtti módosító, ami ebbe a törvénybe belenyúl, az államháztartási törvénybe, és ott írja át a közalapítványok beszántásának folyamatát, tulajdonképpen önmagában még akár javítaná is ezt a folyamatot, hiszen ez a folyamat már eldőlt, folyik. A közalapítványok szempontjából, akik kétségbeesetten megkeresnek minket, hogy mi várható, ez a megoldás még akár tisztességesebb is lehetne, hiszen nem a bíróságra bízza a vagyon, a fúzió, a név megtartásának a lehetőségét, hanem egy jobb lehetőséget javasol, nem einstandot javasol végső soron.
Az a mód, ahogy önök ezzel eljárnak, azt gondolom, megengedhetetlen egy olyan országban, ahol ezek a fajta eljárások mindennaposak. Minden héten, most már hétfőnként két alkalommal is szembesülünk ilyenfajta eljárással. Azt gondolom, hogy nem megengedhető ez a fajta minőségi romlás és az a fajta teljes közöny, amivel önök ezeket a vitákat követik, ahogy Szilágyi Péter képviselőtársam is elmondja, tényleg az embert arra emlékezteti. A múlt héten elhangzott szerintem egy kitűnő javaslat. Akár egyetlen végtelen zárószavazás előtti módosítóvá alakíthatnánk a következő három év jogalkotási folyamatát, hogy ne zavarjuk itt önöket abban, hogy megszakítva a vidéki szabadságukat feljöjjenek Budapestre hétfőnként (Felzúdulás a kormánypárti padsorokban.), és ehhez a teljesen szánalmas és felesleges színjátékhoz adják a nevüket. (Moraj a kormánypárti padsorokban - Közbeszólások ugyanott: Mi az, hogy feljöjjenek Budapestre?!)
Tegyük akkor világossá, hogy nincsen (Közbeszólások a Fidesz padsoraiban: Szégyen! Szégyen! - Moraj a kormánypárti padsorokban.) szándék… (Folyamatos zaj a kormánypárti padsorokból. - Közbeszólások a kormánypárti padsorokból, többek közt: Szégyen! - Soltész Miklós: SZDSZ!) Megvárom, amíg az elnök úr… (Folyamatos moraj a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me