DR. HEINTZ TAMÁS

Full text search

DR. HEINTZ TAMÁS
DR. HEINTZ TAMÁS (Fidesz): Köszönöm a szót, tisztelt elnök úr. Most már térjünk rá tényleg az okokra, és ez bizony 2006 tavaszára datálható, amikor megvolt a narancsos bukta, minden szoci narancsos buktát evett és örült. Itt volt a nyár, aztán jött a böszme ősz, amikor 17 megyei közgyűlést és 16 megyei jogú várost nyert a Fidesz. És aztán jött október 8-a, amikor Lamperth Mónika előállt a nagyszerű ötletével az MSZP-választmányon, itt van előttem, csodálatos e-mailes szerkezet, ahol egy mondat olyan aranyos, ezt nem tudom sose elfelejteni: higgyétek el, tudjuk a dolgunkat, én olyan javaslatot fogok a frakciókkal való egyeztetés után a kormány elé terjeszteni, ami a kormánypárti politikusoknak és a szocialista politikusoknak erős lehetőséget és mandátumot ad a Regionális Fejlesztési Tanácsban. És el is rendezték.
2007-ben már Somogy megyében és az egész dél-dunántúli régióban kiosztották az összes iskolafejlesztésre szánt pénzt, 2013-ig mindent elkótyavetyéltek, úgy, hogy az építőipar ott állt, hogy ki fogja csinálni a munkákat, mert mindent elrendeztek, elintéztek, és gyakorlatilag a megye ott maradt minden nélkül, úgyhogy a lovasberényi ügyletből maradó póluskórház-fejlesztések ott voltak, erre hitelt kellett fölvenni, ez történt. A milliárdos hiteleket úgy tudták egyébként a megyék fölvenni, hogy önök elrendezték, hogy hitelt ne kaphassanak már, viszont kétharmad híján nem tudták megtiltani azt, hogy bizony kötvénykibocsátásba fogtak a megyék, és így történt az eladósodásuk, amelynek a végén - és ez, ugye, most van - kialakult az a rendszer, amelyet önök igen, kíméletből, a magyar népünk iránti álszeretetből húztak nyolc évig, amikor az lett már a vége a 80 százalékos eladósodásnak, hogy naponta már szinte milliárdos tételekben nőtt az államadósság, és ennek a világnak van vége, és 80 helyett már 72 százalékon állunk.
Ez egy óriási eredmény. Ebben a vészhelyzetben, ebben a háborús helyzetben, egy katasztrófahelyzetben, amikor a világ is tulajdonképpen lángokban áll ilyen értelemben (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), természetes, hogy az ellátás biztonsága érdekében ezt a lépést meg kell tenni. A többi vélemény álszerénység és álszöveg.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me