DR. MÁTRAI MÁRTA

Full text search

DR. MÁTRAI MÁRTA
DR. MÁTRAI MÁRTA (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Az ajánlás 5. pontjához szeretnék hozzászólni. Úgy, ahogy azt Gaudi Tamás képviselő úr elmondta, az alkotmányügyi bizottságban a kormányoldal támogatta.
Támogattuk annál inkább, mivel teljes mértékben egyetértünk azzal a módosító kiegészítéssel, ami ebben az 5. ajánlási pontban megfogalmazódik, és támogatjuk azt a szándékot is, amellyel ezt a képviselő úr benyújtotta, hiszen a szándéka nem volt más, mint az elhibázott ítéletek reparálása.
(21.00)
Annál is inkább támogatásra érdemes, és kérem képviselőtársaimat, hiszen ezzel a kiegészítéssel teljes mértékben összecsengenek a 2006. őszi tömegoszlatásokkal összefüggő elítélések orvoslásáról szóló törvény általános indokolásában megfogalmazottak, ami kimondja, hogy ennek a törvénynek olyan nemes célja van, amely erkölcsi és jogi elégtételt nyújt mindazoknak, akiknek a 2006. őszi tüntetésekhez kötődő eljárásokban csorbultak emberi, polgári és politikai jogai, illetve a tisztességes eljáráshoz való jog.
Nem utolsósorban pedig az is célja ennek a kiegészítésnek, illetőleg a törvénynek, hogy visszaadja az igazságszolgáltatás jogszerűségébe vetett társadalmi bizalmat, és helyreállítsa a 2006. ősz utáni eljárások során súlyosan megbillent demokratikus és jogállami egyensúlyt. Azt gondolom, hogy ezzel a módosítással és a törvény szövegével mindez megvalósítható.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok és a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me