GYOPÁROS ALPÁR

Full text search

GYOPÁROS ALPÁR
GYOPÁROS ALPÁR (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Egy olyan térség képviselőjeként üdvözlöm a javaslatot, amely 2004 óta egy rendkívül megnőtt tranzitforgalomtól szenved. Csorna és térsége az európai uniós csatlakozásunk óta rendkívül magas kamionforgalom mellett kell hogy éljen. Legrosszabb esetben, rosszabb napokon Csornán és környékén 4 vagy akár 8 ezer kamion is áthalad, és ezeknek a jelentős része az európai uniós csatlakozásunk óta bizony külföldi teherszállító gépjármű volt. Ez igaz egyébként a személyautókra is.
Nálunk a Nyugat-Dunántúlon, a Rába-közben már szinte az emberek szavajárásává vált, hogy ha a mi állampolgáraink a környező országokban szabálysértést követnek el, akár Ausztriában, akár Szlovákiában, akkor bizony súlyos büntetésekkel kell szembenézniük, komoly, magas helyszíni bírságot kell fizetniük, míg fordított esetben mi bizony gyakran látjuk a külföldi rendszámú gépjárműveket és - ahogy említettem - elsősorban kamionokat is szabályt szegni, bár az elmúlt években a rendőrség hathatós támogatásának köszönhetően fokozódtak az ellenőrzések a 85-ös és a 86-os főutak mentén az ott fekvő településeken. Ettől függetlenül természetesen minden sarkon nem állhat rendőr, és látjuk, hogy bizony sokszor ússzák meg ezek a külföldi szabálysértők a bírság megfizetését, elsősorban az országok közötti információcserében meglévő akadályok miatt.
Éppen ezért maximálisan üdvözlöm ezt a törvényjavaslatot, és a csornaiak nevében maximálisan támogatjuk. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me