DR. APÁTI ISTVÁN

Full text search

DR. APÁTI ISTVÁN
DR. APÁTI ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Az egész törvényjavaslatnak van még egy vetülete, hogy amikor egy komoly problémát kezelünk, akkor tüneti kezelést, tüneti megoldást alkalmazunk, vagy a kiváltó okot szüntetjük meg. Megint csak ugyanazokat a köröket rójuk, ugyanoda kanyarodunk vissza: a szociális kártya nélkülözhetetlen és elodázhatatlan bevezetéséhez. Amikor valakit állandó fejfájás gyötör, akkor lehet ideig-óráig alkalmazni azt a megoldást, hogy egy darab vagy egy levél fájdalomcsillapítót beveszünk, de egy idő után azért meg kell keresni a kiváltó okot, vagy étrendet kell változtatni, vagy le kell szokni a cigarettáról, vagy méregteleníteni kell, a kiváltó okot meg kell találni, és meg kell szüntetni, el kell vágni azokat az útvonalakat, azokat a kiváltó okokat, amelyek előidézik a probléma újratermelődését.
Úgy látom, itt most szokatlan temetői csend borult a Fidesz-KDNP padsoraira, mintha az előző kijelentéseinkkel sorozatban telibe trafáltuk volna az igazságot, és az elevenjükre tapintottunk volna, és önök is nagyon jól tudják, hogy igazunk van, mert akkor szoktak így hallgatni, amikor teljesen biztosak abban, hogy igazunk van. Tehát akkor megint felteszem a kérdést: belvillongás, az egyik érdekcsoport le akar-e számolni a másikkal? Valaki nem tette le a jattot valakinek, és akkor azt nagyon keményen megbüntetik, egy tényleges életfogytra, egy gazdasági tényleges életfogytra esetleg? Vagy pedig… És egyébként nem nagyon kell ezen mosolyogni, államtitkár úr meg képviselő urak, mert egyébként amikor az előbb megkérdeztem, vajon grammra veszik-e meg, attól tartanak-e önök, attól tart-e Lázár János, hogy grammra veszik meg, mint az aranyat, a képviselőiket, akkor Kocsis Máté bólogatott, Lázár Jánosnak pedig olvastam a szájáról, azt mondta: így van. Most lehet, hogy ő azt fogja erre mondani, hogy ő teljesen másról beszélt, és akkor nem az én felvetésemre válaszolt, de hál’ istennek, a látásom olyan, mint a sólyomé, a hallásom meg mint a rókáé (Derültség.), úgyhogy kifejezetten kiélesedtek az érzékszerveim az elmúlt két és fél évben. Figyelem önöket, önök is figyelnek minket, csak önök legfeljebb illegális módszerekkel, mi legálisan (Derültség a Jobbik soraiban.), érzékszervi úton figyeljük önöket. Tehát erre most elég jól ráfizettek, mert Kocsis Máté bólogatott, Lázár János pedig, a nagy játékos, az igazi, dörzsölt, nagy játékos pedig azt mondta, hát igen, így van. Ezek nagyon súlyos fejbólintások és nagyon súlyos kijelentések! Egyrészt nem bíznak a saját embereikben. Nem bíznak a saját embereikben, ha belegondolnak. És mitől tartanak? Hogy esetleg akár 24 óra leforgása alatt, vagy egy vagy két vagy három hét leforgása alatt majd megjelennek nagy táskákkal, nokiás dobozokkal, whiskysdobozokkal, talicskával, fornettis szatyorral, és lefizetik a képviselőiket? Vagy attól tartanak, hogy 2-3 hét alatt elfogy, de nemhogy a kétharmados, hanem a feles többségük is?
Egyébként egy óriási lehetőséget elszalasztottak, azon kívül, hogy természetesen a nemzetbiztonsági kockázatokra, sok mindenre kíváncsiak lennénk. Nyugodtan engedni kellett volna ezt a javaslatot a maga útján, a szokásos, hagyományos tárgyalási módszerekkel. Rá kellett volna állítani a megfelelő szerveket a 262 képviselőre, és akit megkennek, megfizetnek, megvesznek, az bukott, ki lehet emelni a sorból, és mi elkezdhettük volna a magyar politika megtisztítását - ha hagyták volna megfuttatni. Ez egyébként az önök logikájába, dörzsöltségébe, agyafúrtságába, 22 éves rutinjába vastagon belefér. Csak azért mondtuk el mindannyian itt a Jobbik-frakcióból, mert attól, hogy első ciklusos képviselők vagyunk, még senki ne gondolja, hogy most jöttünk a 6.20-assal, senki ne gondolja azt, hogy nem látunk át a szitán! Oly egyszerű, oly egyértelmű és oly könnyű olvasni az önök játékát, hogy az egészen elképesztő! Ne gondolják, hogy a magyar emberek ostobák! A magyar emberek döntő többsége már Szatmárban is tudja, hogy a legkomolyabb bűnözők nem tetoválást, hanem több százezer forintos öltönyt viselnek.
Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me