DR. KISS SÁNDOR

Full text search

DR. KISS SÁNDOR
DR. KISS SÁNDOR (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Arra szeretnék kitérni, hogy úgy érzem, hogy az igazság nincs teljesen kibontva ezen törvényjavaslat tárgyalása során, és itt utalnék az előterjesztő azon kitételére, amikor nemzetbiztonsági okokat emlegetett.
Ezt elfogadom a kormányzat részéről, mert olyan nemzetbiztonsági okok lehetnek, amiket én nem tudok, amit esetleg nem is kell hogy tudjak, mert olyan titkos nemzetbiztonsági okok lehetnek. Én ezt nem is firtatnám, de azért ne legyünk teljesen álságosak, és úgy előadni ezt a törvényjavaslatot, mintha itt csak a szegényekről lenne szó.
A másik pedig: az előbb hallottuk, hogy mekkora piac ez, hogy Magyarországon is százmilliárdos piac, a világon 400 milliárd dollárt mozgat meg ez a piac. Tehát nyilvánvaló, hogy ezt a piacot meg kell oldani.
Tehát én felkérem a kormányzatot, hogy gondolkodjon azon, ez nem megoldás, hogy betiltjuk ezeket a szerencsejáték-formákat, mert nyilvánvaló, hogy akik szenvedélybetegek, akiknek ez a szórakozásuk, azok valamilyen módon megkeresik annak a módját, hogy ennek éljenek. Tehát amennyiben ezt teljesen kontroll nélkül hagyja az állam, és becsukja a szemét, és azt mondja, hogy jaj, milyen emberbarátok vagyunk, hogy segítünk a szegényeken azért, mert teljesen bezárjuk ezen “szórakozási lehetőséget”, nyilvánvalóan ez álságos.
Tehát arra kérem a kormányzatot, hogy mindezektől függetlenül… - de azt hiszem, önök is tisztában vannak azzal, hogy ezt valamilyen módon meg kell oldani, és ebben az államnak szerepet kell vállalnia. Ne legyünk álságosak, hogy azt mondjuk, hogy ha nem lesz nyerőgép, akkor akik eddig a nyerőgépbe dobálták a pénzüket, most már ezután a gyerekeikre fogják fordítani, és teljesen megjavulnak. Ez nyilvánvalóan nem így lesz.
Kérem a kormányzatot, hogy akár az ellenzékkel közösen, szakértők bevonásával keresse meg annak a lehetőségét, hogy ez a százmilliárdos piac ne a feketepiacon vagy az illegális játékkaszinókban, vagy az illegális fogadási helyeken kössön ki, hanem valamilyen módon az állam terelje megfelelő mederbe, ha már ez a káros dolog sajnos itt van köztünk.
Köszönöm szépen.
(21.00)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me