DÚRÓ DÓRA

Full text search

DÚRÓ DÓRA
DÚRÓ DÓRA (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! 2008-ban egy Fidesz által kezdeményezett népszavazáson a tandíj eltörlése mellett foglalt állást a választópolgárok 82 százalékánál is nagyobb arányú többség. Ez 3,3 millió magyar ember akaratát jelenti. Ebben a 2008-as népszavazási kampányban ön többek között a következőket mondta: “Sohasem fogok belenyugodni abba, hogy Magyarországon tandíj zárja el a gyerekek előtti felemelkedés lehetőségét.” Miután kormányra kerültek, az államilag finanszírozott képzőhelyek számát drasztikusan csökkentették a felsőoktatásban, egy idén nyáron adott interjújában pedig már azt helyezte kilátásba, hogy egy önmagát finanszírozni képes felsőoktatási rendszert hoznak létre, ahol minden diák maga állja a teljes tanulási költségét.
Túl azon, hogy ez elzárja a felemelkedés lehetőségét - ahogy ön is mondta - a gyerekek elől, egyéb, a nemzet szempontjából káros hatásai is vannak, ugyanis már a középiskolás diákjaink is külföldre kacsingatnak. Az állami férőhelyek csökkentését követően a határ menti középiskolásoknak már az 50 százaléka mondta azt, hogy a felsőoktatási tanulmányait külföldön kívánja folytatni, míg előtte ugyanez az arány körükben csak 10 százalék volt. Egyébként is a teljes társadalmat tekintve 2010 óta a kivándorlási kedv a másfélszeresére nőtt - tehát amióta önök alakítottak kormányt, a másfélszeresére nőtt -, és a rendszerváltás óta nem volt ilyen magas Magyarországon.
Hitelesnek tartja-e azt, miniszterelnök úr, hogy míg 2008-ban a tandíj eltörlése mellett kampányolt, kormányon pedig annak általánossá tételét helyezi kilátásba? A magyar ifjúság nevében várom konkrét, érdemi válaszát.
Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me