ORBÁN VIKTOR

Full text search

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Miután ön a magyar ifjúság nevében várja a válaszomat, én ezt szívesen meg is adom önnek. Először is higgadtan és nyugodtan nézzük meg, hogy mik azok a döntések, amiket a kormány annak érdekében hozott, hogy a fiatalok itthon munkát találhassanak:
1. Az idén év végéig és jövőre több mint 100 milliárd forintot fordítunk arra, hogy a fiatalok munkához jutását segítsük. 2. Szeptemberben indul az első munkahelygarancia-program, amely elsősorban a szakképzetlen és tartós munkanélküli pályakezdők foglalkoztatását és munkatapasztalat-szerzését hivatott elősegíteni. 3. Az eddigi Start-programok mellett jövő év elejétől indul a munkahelyvédelmi akció, melynek keretében többek között a 25 év alatti munkavállalók munkahelyét támogatja a kormány szociálisjárulék-csökkentéssel. 4. Forrásokat biztosítunk a 18 és 35 év közötti fiatalok számára, hogy vállalkozóvá, illetve fiatal gazdává válhassanak. 5. 2012 második felében indul a középfokú szakképzettséggel rendelkező fiatal gyakornokként való foglalkoztatáshoz nyújtott támogatás és pályázat, ahol a gyakornokok béréhez és az őket betanító munkahelyi mentor bérpótlékához nyújtunk támogatást. Összességében azt kell mondanom önnek, hogy az elmúlt két év gazdasági szabályozási és ösztönzési rendszere odavezetett, hogy most 120 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben, a mélypont idején.
Ami a tandíjat illeti: tandíj nem lesz. Semmilyen fizetési kötelezettség nem zárhatja el egyetlen fiatal előtt sem a felemelkedés útját. A kormány diákhitelen és állami ösztöndíjon keresztül minden egyes diákot támogatásban részesít.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me