RUBI GERGELY

Full text search

RUBI GERGELY
RUBI GERGELY (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A miniszter úrnak címeztem volna az interpellációmat, láttam, az előbb kiment éppen, de az államtitkár úrtól is várom a választ.
A belügyminiszter úr szeptember 18-án a Magyar Televízió esti műsorában azt mondta, hogy ma lényegesen nagyobb a rend az országban, mint két évvel ezelőtt, a kormányváltás idején. Az ő kijelentésének ellentmond az a tény, hogy tavaly például több gyilkosság történt, mint 2010-ben: Borsod megyében, Lakon négy kisegítő iskolás, 13 éves gyerekek vertek össze egy 83 éves nőt; Hajdúhadházon szintén agyonvertek egy idős asszonyt a saját otthonában, fiát pedig olyannyira összeverték, hogy nem sokkal később belehalt sérüléseibe; Hejőszalontán egy 50 éves asszonyt saját otthonában több késszúrással megöltek, majd elvágták a torkát; nem is beszélve a nemrég Pécsett történt gyilkosságokról, vagy a Hajdúnánáson szó szerint kivégzett tizenéves fiúról, akinek saját iskolatársai vágták el a torkát.
(15.10)
És folytathatnám még a felsorolást, de mivel több mint 140 hasonló, brutálisan elkövetett gyilkosságot gyűjtöttem ki, itt ülhetnénk holnap reggelig is.
Mi a közös ezekben a gyilkosságokban? A gyilkosságokban az a közös, hogy valamennyit csoportosan, különös kegyetlenséggel, aljas indokból, nyereségvágyból, brutálisan követték el, döntő többségében idősek és egyedülállóak sérelmére. Mivel csoportosan elkövetett bűncselekményekről beszélünk, ezért nem 140 elkövetőről van szó, hanem több százról. Egy közös volt még ezekben a bűncselekményekben, hogy 150-ből 142-nek cigányok voltak az elkövetői.
Ígéreteket hallottunk már a miniszter úrtól is és az államtitkár úrtól is. Két hét alatt nem lehet tenni az országban, de a belügyminiszter kinevezése óta nőttek a gyilkosságok az országos statisztikában. Sajnos, a rendőrség magára hagyta a védtelen állampolgárokat, és nem is érti a lakosság sem, hogy ha órák alatt el tud lepni egy kis közösséget a rendőrség, mint például Csókakőt hivatali visszaéléssel műveleti területté nyilvánítva, akkor kérdezném, hogy miért nem lehet a cigánybűnözéssel sújtott településeken is nagy erőket felvonultatni a tisztességes lakosság védelmében.
Világosan látszik, hogy azonnali intézkedésekre van szükség. Szeretném megkérdezni a belügyminiszter urat, vagy először az államtitkár urat, hogy van-e stratégia kidolgozva az imént felsorolt bűncselekmények megelőzésére, ha nincs, akkor miért nincs, illetve mikorra várható, hogy ezen vérlázító bűncselekmények statisztikai adatai végre csökkenő tendenciát mutassanak.
Várom megtisztelő válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me