ORBÁN VIKTOR

Full text search

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Szeretném arról a rossz hírről tájékoztatni a képviselő urat, hogy még a mi kormányunk megalakulása előtt meghozott döntések következtében nincsenek olyan források ma az európai uniós fejlesztési rendszeren belül, amelyeket kis- és középvállalkozás-fejlesztésre direktben oda tudnánk adni. Szívesen tennénk, mint ahogy a Széchenyi-terv keretében, ha még emlékszik rá, mi mindig is támogattuk az ilyen típusú feltőkésítést. Most is próbálkozunk ezzel, de európai uniós források erre már alig vagy egyáltalán nincsenek, úgyhogy legfeljebb a költségvetés keretein belül tudunk gondolkodni.
Másodsorban: a felhasználási célokat csak részlegesen tudjuk módosítani, tehát a nagyprojektek, a nagy programok visszahívására nincsen lehetőség. Ezért engem is gyötör néha a kétség, hogy a megindított programot van-e értelme befejezni, de vagy befejezzük, vagy visszaküldjük a pénzt Brüsszelbe.
Új programot már nem tudunk indítani, mert 2013. év végén lejár ez a pénzügyi ciklus, és legfeljebb két évvel csúszhat túl a már korábban megítélt döntések végrehajtása, de újakat már nem tudunk befogadni. Egy dolgot tudunk tenni - ez a munka megkezdődött -: a 2013 után életbe lépő új hétéves (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) programra egy teljesen új rendszert építünk fel. Erre vonatkozó észrevételeit és javaslatait pedig szívesen várjuk, illetve köszönjük szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me