VÁGÓ GÁBOR

Full text search

VÁGÓ GÁBOR
VÁGÓ GÁBOR (LMP): Köszönöm a szót. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelt Ház! Ön 2011 januárjában azt mondta a fejlesztéspolitikai intézményrendszerrel kapcsolatban: “ki kell takarítani ezt a disznóólat”. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Hogyha egy kalyibát narancsra festenek, és azt írják rá, hogy sertéstartó telep, és utána csak a haverokat engedik be, a józan paraszt számára az attól még disznóól marad. (Moraj a kormányzó pártok padsoraiból.)
8200 milliárd forint lehívására lett volna lehetősége az országnak, ehhez képest eddig 3000 milliárd forint került kifizetésre, és habár szerződés van 6000 milliárdról, de a további 2200 milliárd forint sorsa kétséges. Több százezer munkahely megteremtésének a lehetőségét szalasztotta el ez a kormány is, hiszen 2010-ben - a gyarmatosítási háborújuknak köszönhetően - leállították a pályázatokat, hiszen mindenhova narancsos embereket akartak ültetni. Leálltak a pályázatok, leálltak a kifizetések. (Moraj és közbeszólások a kormányzó pártok padsoraiból, többek között: Ne beszélj már!)
Azt látják az egyszerű állampolgárok és azok, akik szeretnének vállalkozásba kezdeni, valamit kezdeni magukkal és valamit kezdeni ezzel az országgal, hogy valójában csak azok jutnak hozzá az uniós húsosfazékhoz, akiknek van haverja. Nagyon szépen látszik ez a Szajol-Püspökladány-mutyinál, ahol aranyból lehetett volna kirakni azokat a sínpárokat ugyanennyi pénzből, miközben az egyszerű embereknek nincsen lehetősége arra, hogy például a saját lakásukat energetikai hatékonysági beruházással felújítsák. Csak a nagyok viszik el a nagy támogatásokat, miközben a kicsik nem tudnak fejlődni.
Európa felé nem úgy jutunk el, hogy egyre nőnek a különbségek az országban, de a fideszes fejlesztéspolitika is afelé visz, hogy a gazdagok gazdagabbak, a szegények pedig szegényebbek lesznek. Nem változott semmit (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) a fejlesztéspolitika a szocialisták óta, egyre rosszabb a helyzet.
Várom válaszát. (Taps az LMP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me