DR. CSER-PALKOVICS ANDRÁS

Full text search

DR. CSER-PALKOVICS ANDRÁS
DR. CSER-PALKOVICS ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Csak néhány dologra szeretnék reagálni. Varga képviselő úrnak mondom: ő úgy fogalmazott, hogy augusztusban 200 millió forint volt a város, mármint Székesfehérvár illetékbevétele. Bárcsak így lett volna! Augusztusig - ez nagyon nagy különbség. Ezt azért szeretném rögzíteni, mert hirtelen fölszoroztam, hogy 2,4 milliárd forint lenne éves szinten az illetékbevételünk. A polgármester kevesebb ősz hajszállal ülne most itt vagy éppen állna és beszélne, de értem, természetesen egyébként kétségtelenül így van.
A másik kérdés a tulajdon. Itt van egy félreértés. Én nem azt mondtam, hogy így tökéletes vagy amúgy tökéletes, én csak annyit állapítottam meg, hogy azt gondolom, ebben a pillanatban történjenek meg az átadás-átvételek, történjen meg ennek a mechanizmusnak a bejáratása, és azt gondolom, utána adott esetben lehet, hogy éppen, mondjuk, egy önkormányzat fogja fölvetni ezeket a kérdéseket. Én azt mondom, hogy lépésről lépésre haladjunk.
Ebben a tekintetben én, ha már kockázatot látok valahol, nem azt látom, hogy egy állami tulajdonban az önkormányzat egyébként üzemeltet és a szakmai tartalom felett is diszponál. Ha már kockázatokat látunk, ebben a tekintetben a vegyes üzemeltetést és szakmai tartalmat, lásd oktatási terület, én magam polgármesterként inkább nehézkesnek látom majd a következő időszakban, vagy több kérdés fog fölmerülni a dolog természetéből fakadóan, a magyar közmondásokról, az idevonatkozó közmondásokról ne is beszéljünk.
S néhány szóval Hegedűs Lorántné képviselő asszonyra hadd reagáljak: Székesfehérvár önkormányzata 2011-ben, ha jól emlékszem, már több mint egy éve döntött arról, hogy kértük az államot, hogy a megyei múzeum, illetve annak székesfehérvári egységei tekintetében kerüljenek Székesfehérvár önkormányzat fenntartásába. Én következetesen végig ugyanazt mondom, ami ennek a törvényjavaslatnak egyébként a része, de ha gondolja, akkor képviselő asszony számára el is fogom küldeni ezt a közgyűlési határozatot, ha jól emlékszem, egyhangú döntéssel döntött erről a város testülete, minden politikai párt támogatása mellett.
A másik: én csak arra hívtam föl a figyelmet, és ezzel be is zárom, hogy a tárgy tekintetében, a törvényjavaslat tekintetében érdemi kritikát nem hallottam (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), az Örökségvédelmi Hivatallal kapcsolatban igen. Ezt szerettem volna pontosítani.
Köszönöm a figyelmet.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me