DR. NYIKOS LÁSZLÓ

Full text search

DR. NYIKOS LÁSZLÓ
DR. NYIKOS LÁSZLÓ (Jobbik): Igen, kétpercest kértem tudatosan. Babák képviselőtársam, a bizottságunk aktív tagja késztetett arra, hogy javasoljam neki azt, hogy azokkal a vélt anomáliákkal meg hiányosságokkal kapcsolatban, amik itt elhangzottak - nevezetesen, a MOL-részvények visszavásárlása vagy megvásárlása -, tessék már javasolni egyszer a Számvevőszék elnökének, hogy vizsgálja meg. Én kérdést tettem fel a Számvevőszék elnökének, hogy nem gondolja-e esetleg, hogy ezt a nagyon izgalmas, és nemcsak szakmai, hanem társadalmi szempontból is nagyon érdekes kérdést - 100 milliárdos tételekről van szó - nem kéne megvizsgálni ennek a szabályszerűségét, ésszerűségét, célszerűségét, eredményességét. - Nem.
Úgyhogy tisztelettel javaslom kormánypárti frakciótársaimnak, hogy a bizottságot használják föl arra, hogy inspirálják a Számvevőszék elnökét, noha ő függetlenül dönt abban, hogy mit ellenőriz, de ismervén a politikai múltját, ön ráadásul még földije is neki, informálisan is tudnak konzultálni, tessék javasolni azt, hogy ezeket az ígért, úgymond - hogy is mondták? - csontvázakat… Hol vannak a csontvázak (Az MSZP soraira mutatva:), amiket a tőlem jobbra ülő frakció korábbi kormánya zárt a szekrényekbe? A csontvázakat tessék kibányásztatni a Számvevőszékkel, erre való! Tessék neki javasolni, hogy ilyeneket ellenőrizzen, és akkor nem kell itt üzengetni egymásnak három és fél év után, hogy mi minden történt. (Babák Mihály: Minek adták el?)
A kormányváltásnak három és fél éve. Arról kell beszélni, hogy önök mit csináltak három és fél év alatt. Sajnos, nem sokat. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me