PÁLFFY ISTVÁN

Full text search

PÁLFFY ISTVÁN
PÁLFFY ISTVÁN (KDNP): Köszönöm szépen a lehetőséget, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Kővári Képviselőtársam! Nem akarok különösebb vitát nyitni, mert haladjunk előre és intézzük a dolgokat, de azért a Balaton védelmében, ha már egyszer valami a Házban elhangzik, mégpedig erőteljes hangsúllyal, akkor pontosítani is kell.
A Balaton vízminősége kiváló, semmi baja, hála a jóistennek. A Balaton vize nagyon jó, még inni is alkalmas. Csak hozzáteszem zárójelben, hogy én magam, amikor lehetőségem van, azzal kezdem a napot, hogy egy pohár Balaton-vizet megiszom. Nagyon jót tesz a gyomornak, az emésztésnek és a többi. De a lényeget illetően: fürdésre, vízi sportra és minden olyan turisztikai, üdülési célra, horgászatra, haltenyészésre, ami a Balaton alapvető funkciói közé tartozik, a Balaton vize kiválóan alkalmas, annak ellenére, hogy kevés van belőle. Sajnos kevés, a tavalyi év aszályos időszakát ismerve tudják nagyon jól, hogy mennyivel csökkent a víz szintje. De öröm az ürömben, ami a sok téli csapadék volt vagy a hóviharok, hogy a víz nagy része visszatért, hála istennek, és most 50 centivel vagyunk magasabban, mint voltunk tavaly nyár végén, ősz végén, amikor az aszály tényleg nagyon visszavetette a vízmennyiséget.
Tudnék még kemping- és egyéb ügyekben is vitatkozni, de miután most a Balaton-törvény módosításánál vagyunk, az eredeti szándékomnál maradva csak azt szeretném ismételten megerősíteni és akkor innen nyomatékkal aláhúzni, hogy a Balaton vízminősége kiváló.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me