GYÖNGYÖSI MÁRTON

Full text search

GYÖNGYÖSI MÁRTON
GYÖNGYÖSI MÁRTON (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Köztudomású tény, hogy a gazdasági környezet megítélésében a gazdasági szereplők és a vállalkozások a legfontosabb szempontnak a kiszámíthatóságot tartják. Ha az elmúlt húsz év gazdaságpolitikáját megnézzük, akkor azt bizton kijelenthetjük, hogy itt egyedül kiszámíthatóságot a kormányzati gazdaságpolitikától kizárólag a multinacionális szektor élvezhetett, őket illette meg ez a kiváltság akkor, amikor adómentességet kaptak, társaságiadó-kedvezményeket, állami támogatásokat kaptak. Ezt természetesen a Fidesz-kormány ugyanúgy folytatta most az elmúlt három és fél éves kormányzása alatt, ennek tetejébe még stratégiai megállapodásokat is kötött a multinacionális szektorral. Ezzel szemben viszont a kis- és középvállalkozások a folyamatos kiszolgáltatottságnak voltak kitéve, most legutóbb akkor, amikor az online pénztárgépek bevezetésére került sor vagy az ezzel kapcsolatos döntések napvilágot láttak.
Ezen a területen a káosz a legjobb szó, és természetesen a kormányzati felelősség hatalmas ennek a káosznak a kialakításában. A káosz szónál jobbat nem lehet találni erre a felfordulásra, amit ezen a területen a kormányzat a saját törvényeivel és a saját határidőivel hozott. A már amúgy is hatalmas terhet viselő kkv-kra az online pénztárgépek átállási költségeit is rátolta a kormány, szankciókat lebegtetett folyamatosan az ősz vége óta, változó határidőkkel, és még ráadásul az engedélyeztetésbe is olyan módon nyúlt bele, hogy közel százezer vállalkozót, vállalkozást hozott hátrányos helyzetbe azáltal, hogy a pénztárgépeket nem tudták időben engedélyeztetni.
Komolyan gondolta a kormányzat, hogy a január 1-jei határidő tartható úgy (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), hogy a karácsony és az új év itt van? Komolyan gondolták azt, hogy a gazdaság kifehérítését ilyen kaotikus (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) és koncepciótlan döntéssel kellett előmozdítani?
Várom megtisztelő válaszát. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me