ELNÖK

Full text search

ELNÖK
ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az Országgyűlés bizottságainak létrehozásáról, tisztségviselőinek és tagjainak megválasztásáról szóló országgyűlési határozati javaslat határozathozatala. A bizottsági rendszerre tett javaslatot az alakuló ülés előkészítése során a résztvevők elfogadták.
A frakcióvezetők megállapodása szerint a független képviselők véleményét mérlegelve azokra tettem javaslatot, akik jelölésében egyetértés mutatkozott. Ezt H/5. számon megismerhetik.
Tájékoztatom önöket, hogy közös indítvány hiányában bizottsági tagnak nem jelölt személyekre, valamint a nemzetiségi bizottság elnevezésére és tisztségviselőinek személyére a következő házbizottsági ülésen fogok javaslatot tenni.
Tisztelt Országgyűlés! Tájékoztatom önöket, hogy a honvédelmi és rendészeti, valamint a nemzetbiztonsági bizottságba a mai napon olyan tagokat tudunk választani, akik rendelkeznek nemzetbiztonsági átvilágítással. A többi tag megválasztására később kerül sor.
Arra figyelemmel, hogy az országgyűlési törvény rendelkezései alapján a törvényalkotási bizottság elnökének személyéről külön kell döntenünk, először a bizottsági rendszerről, a bizottságok tisztségviselőiről és tagjairól határozunk, ezt követően szavazunk a törvényalkotási bizottság elnökéről.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy a H/5. számú előterjesztésnek megfelelően megalakítja-e bizottsági rendszerét, és megválasztja-e a bizottságok tisztségviselőit, illetve tagjait, a törvényalkotási bizottság elnökének kivételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
A Ház 185 igen szavazattal, egyhangúlag megalakította a bizottsági rendszert, megválasztotta a bizottsági tisztségviselőket és a bizottság tagjait.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me