FUZIK JÁNOS,

Full text search

FUZIK JÁNOS,
FUZIK JÁNOS, a Magyarországi nemzetiségek bizottságának elnöke, szlovák szószóló: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Mi magunk ugrottunk egy kicsit a mélyvízbe, hiszen egy hónapos a bizottságunk, de fontosnak tartottuk, hogy az őszi választások előtt, amit lehet, javítsunk a hatályos törvényeken.
Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki ebben a munkában segítette a bizottságunkat, elsősorban a házelnök úrnak és munkatársainak, alelnök úrnak, a Törvényalkotási bizottság elnökének, az Országgyűlés Hivatalának, főként a bizottsági és koordinációs főosztálynak, illetve azoknak az állami szerveknek, amelyek az egyeztetés során fontos tanácsokkal láttak el bennünket, az Emberi Erőforrások Minisztériumának, az Igazságügyi Minisztériumnak és a Nemzeti Választási Irodának.
Meggyőződésünk, hogy a javaslatunk az őszi nemzetiségi önkormányzati választások javítását szolgálja, egyébként sajátos, közvetlen választások lesznek, amilyenek még eddig Magyarországon nem voltak, hiszen minden regisztrált nemzetiségi választópolgár nemcsak saját települési nemzetiségi önkormányzatára, hanem a területi és országos nemzetiségi önkormányzatára is leadhatja a voksát. Amint elhangzott, mi is úgy véljük, hogy ez az első próbatétel a jövőben ránk váró munkának is a főpróbája volt. Természetesen ősszel hasonló módon nemzetiségeink érdekében dolgozva fogjuk folytatni a munkát.
Köszönöm minden frakciónak a támogatást, és bízunk benne, hogy javaslatunkból törvénymódosítás lesz.
Köszönöm szépen a szót, elnök úr. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me