IKOTITY ISTVÁN

Full text search

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A Lehet Más a Politika is üdvözli a kezdeményezést, nagyon örülünk annak, hogy egységesen a bizottság mind a 13 tagja ezt támogatta. Nagyon örülünk annak, hogy egyáltalán erre ilyen keretek között végre lehetőség van.
Ugyanakkor néhány pontban szeretném kifejezni az aggodalmunkat. Az egyik ezek közül az, hogy általában az összeférhetetlenségi szabályok szigorításával az LMP nem ért egyet. Viszont az adott esetben, lévén, hogy kis létszámú közösségekről van sok esetben szó, ezt teljes egészében elfogadhatónak tartjuk.
Ugyanakkor a hároméves szabályozás általában jónak tekinthető, hiszen a működést igazolja, és az látható belőle, hogy valóban működő szervezetekről van szó. De arra is szeretném felhívni a figyelmet, hogy korlátokat jelenthet olyan esetekben, amikor új nemzetiség befogadására kerülhet sor, hiszen hároméves korlátot jelent az indulásban, lévén szó arról, hogy az elmúlt időszakban kétszer is sorra került a bunyevác kisebbség a parlament előtt.
Örülünk annak, hogy ez elindul, és támogatjuk természetesen a kezdeményezést. (Taps az LMP és a nemzetiségi szószólók soraiból. - Szórványos taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me