DR. SZŰCS LAJOS,

Full text search

DR. SZŰCS LAJOS,
DR. SZŰCS LAJOS, a Törvényalkotási bizottság előadója: Mélyen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Államtitkár Úr! A Törvényalkotási bizottság 2014. június 26-i ülésén megtárgyalta a pénzügyi közvetítőrendszer egyes szereplőinek biztonságát erősítő intézményrendszer továbbfejlesztéséről szóló T/262. számú törvényjavaslatot.
A törvényjavaslat az Európai Unió válságra adott válaszaként a pénzügyi nehézségek újszerű leküzdésére kidolgozott uniós irányelv alapján írja elő a magyar pénzintézetekre vonatkozó szanálási szabályokat. Az uniós iránymutatás alapján a benyújtott javaslat célja egy pontosabb és előretekintő szabályozás kidolgozása a bajba jutó bankok és egyéb pénzintézetek helyzetének kezelésére olyan módon, hogy a pénzügyi stabilitás megőrzése érdekében a fizetésképtelen pénzügyi intézmények hatósági kényszerrel történő szerkezetátalakítását teszi lehetővé. A létrehozott szanálási alappal a szabályozás fő irányvonala, hogy az adófizetők terhelése helyett a tulajdonosi és hitelezői kötelezettségeket erősítse egy nehézségekkel küzdő pénzügyi intézmény helyzetének rendezése során.
A bizottság ülésén a tagok hosszas vitát folytattak a Gazdasági bizottság törvényjavaslathoz benyújtott, főként jogtechnikai, nyelvhelyességi és kodifikációs módosító javaslatáról, amelyet 23 igen szavazattal, 7 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett a bizottságunk elfogadott.
A Törvényalkotási bizottság a módosító javaslat megvitatásán túl újabb kodifikációs jellegű módosításra tett javaslatot, melyet formába öntve 23 igen szavazattal, 7 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett összegző javaslatként be is nyújtott.
A bizottság az összegező jelentést ugyancsak 23 igen szavazattal, 7 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett fogadta el.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me