CSIZI PÉTER

Full text search

CSIZI PÉTER
CSIZI PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Pécs a Dunántúl legnagyobb települése, ahol a város 155 ezer fő feletti lakosságának, valamint a környék több mint 50 településének a pécsi tűzoltók szavatolják a tűzzel szembeni védelmét, biztonságát.
Éppen ezért a pécsi városvezetés kiemelt feladatának tekintette és a mai napig is szem előtt tartja, hogy a tűzoltóság megfelelő színvonalú és kellően felszerelt legyen. A tűz elleni védekezési feladatok jelentős része immáron állami feladat, ezzel együtt Pécsett kötelességnek érezzük a mai napig, hogy lehetőségeinkhez mérten fejlesztéseket hajtsunk végre, és ezáltal megfelelő műszaki színvonalú gépparkkal és állománnyal biztosítsák a tűzoltók a pécsiek védelmét.
Tisztelt Államtitkár Úr! A most üzemelő laktanyát az 1980-as években a kor színvonalának megfelelően hatalmas, 20 szertáros épületként építették. A telephely a városon belüli elhelyezkedése miatt ma is jónak mondható, de az épület közel egy évtizede életveszélyes állapotú. Korábban ígéretet kaptunk arra, hogy a jelenlegi laktanyánk megújul, és mellette - ahogy ez Nyugat-Európában már a rövid vonulási idők miatt szokásos - egy új őrs kerülne megépítésre annak érdekében, hogy már ne csak egy helyről, hanem több helyről tudják ellátni a tűzoltók a szolgálatot és annak érdekében, hogy a város nyugati és déli részének biztonsága megemelkedjen. Ehhez Pécs városa ingyenesen biztosít telket, illetve a víz- és csatorna-közműellátást az építkezés idejére kialakítja.
Kérdezem államtitkár úrtól, hogy mikor valósulhat meg mindez, mikor lehetséges az, hogy a pécsiek új tűzoltóőrsöt kapnak?

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me