DR. SELMECZI GABRIELLA

Full text search

DR. SELMECZI GABRIELLA
DR. SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Asszony! Kedves Képviselőtársaim! Korábban az egyébként is csökkenő születésszám a szocialista kormány családellenes intézkedéseinek következményeként zuhanni kezdett. Ezt a tendenciát sikerült az elmúlt négy évben megállítani, sőt nagyon jó jelek vannak arra, hogy esetleg meg tudjuk változtatni ezt a tendenciát.
A Fidesz az egyik legfontosabb kérdésnek és feladatának tekinti a családpolitika és a családtámogatási rendszer megerősítését, mi azt szeretnénk, ha a gyermekvállalás nem lenne egyenlő a szegénység vállalásával. Mindezek mellett természetesen fontos szerepet játszik az otthon és a szerető család biztonsága is. Alapvető célunk a kisgyermekes szülőket, elsősorban az édesanyákat érintő diszkrimináció felszámolása, munkahelyek megteremtése, illetve a meglévők megerősítése (Bangóné Borbély Ildikó: Angliában, ott van!) a fiatal szülők számára a gyerekvállalást támogató gazdasági és társadalmi környezet létrehozásával.
Az elmúlt években több intézkedést is hoztunk a családok megerősítése érdekében, amelyek közül most csak néhányat hadd említsek meg: bevezettük és kitartunk a családi adórendszer mellett, amely Európa harmadik legalacsonyabb adókulcsával és családi adókedvezménnyel támogatja a munka mellett gyermeket vállalókat; idén tovább csökkentettük a kis keresetű szülők adóját. Itt megjegyezném, hogy 22 éves csúcson van a foglalkoztatás, merthogy támogatjuk a családbarát környezetet és a munkahelyek teremtését; bevezettük a gyed extrát, amellyel minden élethelyzetben segítjük a kisgyermeket nevelőket. A Fidesz politikája 2014-ben is változatlan: a család az első, és szeretnénk még több családnak munkát, megélhetést biztosítani. (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.)
Mindezek alapján kérdezem önt, tisztelt államtitkár asszony, hogy milyen további lehetőségeket lát a családpolitika területén (Az elnök ismét csenget.), és mik a tervei a családtámogatás további erősítése területén.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me