DR. NAGY ISTVÁN

Full text search

DR. NAGY ISTVÁN
DR. NAGY ISTVÁN földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselő Asszony! Az ön elkötelezettsége a környezetvédelemért, a környezeti ügyekért közismert, és ez nagyon dicséretes is. Most mégis azt mondom, hogy egy kicsit elhamarkodottan, és talán fogalmazhatok úgy is, hogy szélsőségesen foglal állást ebben a kérdésben. Mert miről van szó? Azt a kérdést tette föl: mire van szüksége Budapestnek? S nagyon helyesen: kultúrára és környezetre, környezetvédelemre, arra a környezetre, ami itt, ebben a parkban kialakulhat. Hiszen mi történik ezzel a parkkal? Arról van szó, hogy azt az elavult múzeumi szerkezetet, ami a városban szanaszét helyezkedik el, most összpontosítjuk, és létrehozunk egy olyan kulturális attrakciót, amire számos európai példa van már a világon. Ha megnézi, a berlini példát pontosan, tökéletesen lehet idehozni.
Másrészt azt mondta, hogy a környezet szépítése lett volna a cél. Pontosan az történik: egy elavult, egy korszerűtlen parkot modernizálnak, XXI. századivá tesznek. Igen, csak, nyugodtan tegye hozzá: csak négymillió ember megy ki ebbe a parkba. Sokkal több embernek ki kellene menni évente. Ez a beruházás lehetővé teszi azt, hogy sokkal több ember kimenjen.
Hallhatta éppen a napirend előtti felszólalásoknál, hogy most kezdődnek a pályázatbeadások, most kezdődnek a tervbeadások, és hogy nagyon sok érdeklődő van, egész Európa fölkapta a fejét, és készül arra, hogy beadja ezeket az attrakciókat. Én azt kérem öntől, várjuk meg ezeknek a terveknek a beadását, várjuk meg, hogy pontosan mi készül itt a Városligetben, és utána foglaljon állást. Utána nagyon harciasan védheti, de ne járjon úgy, mint ahogy mosonmagyaróvári polgármesterként én nagyon sokszor megéltem azt, hogy akkor, amikor állást foglaltak a lakók egy-egy park rendezésére (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), tiltakoztak ellene, aztán amikor elkészült, gratuláltak, hogy milyen szép lett. Ezt kívánom önnek is.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me