DR. SZÉL BERNADETT

Full text search

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! A Városliget beépítésének az erőltetéséről szeretnék szót emelni itt a magyar parlamentben, ugyanis ezzel kapcsolatban folyamatosan azt tapasztalom - legutóbb épp Rétvári államtitkár úr napirend előttijében -, hogy a Fidesz és a KDNP gyakorlatilag magyarázza a megmagyarázhatatlant. Ezzel kapcsolatban egy tényszerű dolog látszik, hogy a Fidesz és a KDNP nem érti, hogy mire van szüksége Budapestnek, a Fidesz és a KDNP nem érti, hogy mire van szükségük a budapesti embereknek.
Ez a projekt a kezdetektől fogva teljesen rossz úton jár. Én emlékeztetném önöket arra, hogy aki az ezzel kapcsolatos törvényt benyújtotta, maga a 20 százalékos Papcsák Ferenc volt az az ember, akire az itt jelen lévő vagy a Budapesten lakó emberek többsége nemhogy egy 150 milliárdos projektet nem bízna rá, de talán még a saját biciklijét sem. Ez az egész projekt a Papcsák vezette vagyonkezelő kezébe fog kerülni. Ez az ember az elmúlt években leginkább a közpénzek eltüntetésében jeleskedett, tehát elmondhatjuk azt, hogy a legrosszabb kezekben van a projekt.
Ráadásul ez a törvény egy biankó csekk, bármit megenged, hiszen önök minden létező szabályozás alól kivették a Városligetet. Ha Papcsák Ferenc úgy döntene, hogy lebetonozza a Városligetet, semmit nem tudnánk tenni, teljesen eszköztelenek lennénk. Holott ezt a helyet évente négymillió emberi keresi fel, négymillió ember megy oda azért, hogy felüdülést nyerjen, hogy kikapcsolódjon, hogy ne egy betondzsungelben érezze magát, hanem némiképpen friss levegőben tudjon rekreálódni.
Volt tavasszal egy közvéleménykutatás, ahol az emberek azt mondták, hogy a természetszerűség és a zöldterület az, amire szükségük van, a problémát számukra a gondozatlanság jelenti.
Tisztelt Államtitkár Úr! Én úgy gondolom, hogy ezen kellett volna változtatni, úgy gondolom, hogy meg kellett volna hallani azt, amit a budapesti emberek mondanak, és a parkot gondozni kellett volna, nem pedig egy múzeumfalanszterré nyilvánítást elkezdeni, mint ahogy a mai közgyűlésben ez a projekt már továbbhaladt.
Én szeretném tudni az önök álláspontját (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.): folytatják-e tovább ezt a küzdelmet azért, hogy ezt a Városligetet eltöröljék a föld felszínéről (Az elnök ismét csenget.), vagy meghallják azt, amit a budapesti emberek kívánnak, és visszatáncolnak ebből a projektből? (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me