LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. Mielőtt a konkrét kérdéseire, amelyek viszonválaszának utolsó részében hangzottak el, konkrét választ adnék, szeretném rögzíteni: amellett, hogy élethivatásszerű mezőgazdasági tevékenységet kell folytatnia a földszerzőnek, még megfelelő iskolai végzettséggel kell rendelkeznie és helyben lakónak kell lennie. Van egy hatósági eljárás, amelyen végig kell mennie; s ha ez még nem volna elég, előbb-utóbb a helyi földbizottságok, amelyek felállnak, társadalmi kontrollt érvényesítenek. (Hegedűs Lorántné közbeszólása.) Bocsánat! Ma a területileg illetékes agrárkamara, amely egy választott, gazdatöbbségben lévő társadalmi szervezet, végzi el ezt a társadalmi kontrollt.
A konkrét ügyben a vizsgálatra készen állunk, várjuk a konkrét adatokat, hogy ezt elvégezhessük. Amennyiben az elővásárlás törvényi feltételei fennállnak, természetesen a magyar állam minden egyes esetben kész az elővásárlással élni. Az NFA-nál az anyagi fedezet rendelkezésre áll.
Szeretném, ha a képviselő úr tudna segíteni abban, hogy az adatokat megkaphassam. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me