SZÁVAY ISTVÁN

Full text search

SZÁVAY ISTVÁN
SZÁVAY ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Államtitkár úr, egy konkrét ügyhöz szeretnék hozzászólni. Beadtam egy módosító javaslatot hallgatói önkormányzati megkeresésre egyébként, de természetesen ezzel magam is egyetértve, ezt a Törvényalkotási bizottság nem támogatta egyik más módosító javaslattal szemben sem. Végtelenül lekötelezne az államtitkár úr, ha a zárszavában, amennyiben tart egyáltalán, akkor egy-két mondattal erre reagálna.
Ez a javaslat pedig az volt, hogy a törvény a tanév vagy félév hosszát hónapokban határozza meg, némileg nehezen érthető és főleg az intézmények számára nehezen kezelhető módon.
(21.30)
Arra tettem javaslatot ebben a módosító indítványomban, hogy ne hónapokban mérjük a tanévet és ezzel együtt nyilvánvalóan a vizsgaidőszakot is, hanem értelemszerűen hetekben, ahogyan az valójában, a gyakorlat szerint van, annál is inkább, mert nehezen belőhető pontosan félévekre egy tanév hossza, illetve a vizsgaidőszakok sem ehhez igazodnak. Ezt persze észrevehettük volna korábban is, nem vettük észre, most azonban feltűnt, hogy hónapokban számol a törvény, hónapokban számolja a tanévet. A gyakorlat is és az ésszerűség is értelemszerűen azt kívánja, hogy hetekről beszéljünk. Sőt, még azt is az indoklásba beleírtam, hogy adott esetben meg is lehetne szabni valamilyen tól-ig-ot az intézmények számára, mint ahogy egyébként a korábbi rendszerben sem volt teljesen egységes például a vizsgaidőszakok hossza a különböző felsőoktatási intézményekben.
Úgyhogy nagyon érdekelne, hogy önök miért ragaszkodnak továbbra is egyébként a nehezen alkalmazható havi időbontáshoz, és miért nem támogatták az a módosító javaslatunkat, amely heti bontásban szeretné feltüntetni a félévet, illetve ehhez kapcsolódóan értelemszerűen a vizsgaidőszakot is. Ha erre kaphatnék valami választ, akkor valószínűleg én is nagyon boldog lennék, illetve megnyugodnának azok, akiknek ezzel kapcsolatban aggodalmaik vannak.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me