DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! Ön is és az önhöz igen közel ülő LMP-s képviselők is a mai napon sokszor magánérdekről meg magánbefektetésekről beszélnek a Városliget kapcsán, holott teljesen egyértelmű, itt egy közpark van, amiből egy még nagyobb zöldfelületű közpark lesz. (Hegedűs Lorántné közbeszól.) Olyan funkciók lesznek, amelyek közösségi funkciók, legyen szó múzeumokról, legyen szó (Hegedűs Lorántné közbeszól. - Az elnök csenget.) sok minden másról.
Tehát itt egy teljesen közfunkciójú park fog megújulni. Önök pedig kézzel-lábbal ellenzik, hogy Budapestnek ez a része, amelynek vannak szebb részei, de azért összességében elhanyagoltság látszatát és érzetét kelti, megújuljon, egy másik része, a volt Felvonulási tér, ma Ötvenhatosok tere, ott egy nagy, lebetonozott parkolóból egy szép múzeumi negyed jöjjön létre, amely valóban (Hegedűs Lorántné: A Vajdahunyadvárról tessék beszélni! Az volt a kérdés!) európai hírű már most is, hiszen több mint félezer pályázat érkezett a nemzetközi építészeti tervpályázatra.
Tehát igencsak egy nagy lehetőség arra, hogy egyszerre növekedjen a zöldfelület, csökkenjen a Városliget terhelése, hiszen ha elkészül ez a projekt, 15 ezer autóval kevesebb fog áthajtani a Városligeten, mint most. Tehát sokkal jobb lesz a környezeti adottság is, és emellett ott létrejön az új nemzeti galéria, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria modern és kortárs anyagának egyesítésével, a Ludwig Múzeum, kortárs művészeti múzeum, a Néprajzi Múzeum innen, a Kossuth térről odaköltözik ideálisabb körülmények közé, a Magyar Fotográfiai Múzeum, a Magyar Építészeti Múzeum, valamint a magyar zene háza, és emellett még nagyon sok minden, nemcsak a park, de a körülötte lévő cirkuszépület, az állatkert, de akár még a távolabbi Szabolcs utcai restaurációs központ vagy akár még a komáromi erőd is ennek a projektnek a keretében érezhetően jobb minőségű lesz.
A mi terveink között nem merült fel a kormány asztalán az, hogy a Városligetben található Vajdahunyadvára bármilyen más, ön által említett funkciókat kapjon, hanem ezt is fejleszteni szeretnénk, és a korábbi közösségi funkció szerint sokkal jobb minőségben tovább működtetni.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me