HEGEDŰS LORÁNTNÉ

Full text search

HEGEDŰS LORÁNTNÉ
HEGEDŰS LORÁNTNÉ (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! A kormányzati kommunikáció már évek óta arról szól, hogy egy különleges turisztikai attrakció megteremtése érdekében a Városliget rehabilitációs programja során egy új múzeumi negyed kialakítására kerülne sor, amely a főváros területén szétszórva található múzeumoknak adna otthont, és továbbiak létesítését tenné lehetővé.
Ezek után fogadta el az Országgyűlés a 2013. év végén azt a törvényt, amely egy, a fenti koncepciónak megfelelő településrendezési eszköz megalkotását alapozza meg. Tény, hogy ezen új jogszabály zárójelbe helyezi a városfejlesztés, várostervezés, építésjog hazai hagyományait, de mindez annak érdekében történt - a kormányzati tájékoztatás szerint - hogy az új múzeumi negyed terve mihamarabb maradéktalanul megvalósulhasson.
(17.40)
Ezek után különösen is meglepő volt az a sajtóhír, miszerint a Vajdahunyadvár épületéből majd’ 110 év után költöznie kell a Mezőgazdasági Múzeumnak, mert az épületet kinézte magának valamely érdekcsoport, vélhetően szórakoztató-vendéglátó funkció elhelyezése céljából.
Ha ez így volna, akkor igazolódni látszanak azok a feltevések, miszerint a múzeumi negyed koncepciója csak hangzatos kommunikációs fogás, és valójában a Városliget-program csak ingatlanfejlesztési, magánbefektetői érdekeket szolgál. És hozzáteszem, hogy a mai nap szavazott a közgyűlés erről az új településrendezési eszközről, és az előbbi egyik kérdés-felelet során felmerült az, hogy nem szolgálunk elég adattal.
Akkor engedje meg, hogy elmondjam, hogy az építési övezetek több ezer négyzetméter szolgáltató és vendéglátó funkciójú épület megépítését teszik lehetővé, továbbá a beépítési magasság szerint tízemeletes épületek is létrejöhetnek majd itt, a Városligetben, és a 2,1-es szintterületi mutató rendkívül intenzív beépítést jelent az értelmezésem szerint.
Szóval, kérem a tisztelt államtitkár urat, adjon egyértelmű választ, mi lesz a Vajdahunyadvár sorsa. Lehetséges, hogy a kommunizmus gyakorlatát folytatva (Az elnök a csengője megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a jelenlegi kormányzat is kiköltöztetésre fogja ítélni ezt a múzeumot?
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me