LUKÁCS ZOLTÁN

Full text search

LUKÁCS ZOLTÁN
LUKÁCS ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! A kérdést természetesen önnek is felteszem, és nyilván a főnökével meg tudja konzultálni ezt a kérdést, Seszták Miklóssal, akit kineveztek fejlesztési miniszternek. Ő a 2000-es évek elején még kisvárdai ügyvédként csaknem 600 betéti társaság alapításában segédkezett, ezen cégek mindegyikét ukrán vállalkozók jegyezték be, ukrán állampolgárok, valamennyit ugyanarra a három darab kisvárdai címre, és ezek a cégek pár év múlva szőrén-szálán el is tűntek, mind a 600 darab, és ez a 600 darab cég igen jelentős köztartozást, adótartozást hagyott hátra. Ha valaki ügyvédként 600 eltüntetett adócsaló cég alapításában vesz részt, az - engedje meg, hogy azt gondoljam - nem lehet véletlen. Nyilvánvalóan Seszták úrnak tudni kellett arról, hogy ezek az ukrán úriemberek nem biztos, hogy tisztességes szándékkal alapítottak 600 olyan céget, amit összesen három darab címre jegyeztek be.
Aztán Seszták Miklós, már parlamenti képviselőként azt is elintézte - pontosan a tavalyi évben -, hogy öt offshore hátterű cég 12,5 milliárd forintot nyerjen el abból a 20 milliárd uniós pályázatból, amelyiket a szélessávú kábelhálózat fejlesztésére írtak ki. Az öt nyertes vállalkozást ugyanazon a napon jegyezték be, érdekes módon ugyanarra a címre jegyezték be, érdekes az összefüggés az előző bejegyzett cégekkel. Az egyik ilyen ciprusi tulajdonú offshore hátterű cég felügyelőbizottságában maga Seszták Miklós is ott ült felügyelőbizottsági tagként; ez volt az Enternet Invest befektető cég. (Az elnök csenget.)
Én azt hiszem, hogy ilyen háttérrel és ilyen ügyekkel a háta mögött (Az elnök csenget.) senki nem alkalmas arra, hogy fejlesztési miniszter legyen, ezért kérdezem azt (Az elnök csenget.), hogy mikor kívánják eltávolítani Seszták urat a kormányból.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me