A központi címregiszter létrehozásával összefüggő, valamint egyes igazgatási tárgyú törvények módosításáró szóló törvényjavaslath…

Full text search

A központi címregiszter létrehozásával összefüggő, valamint egyes igazgatási tárgyú törvények módosításáró szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés
Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a központi címregiszter létrehozásával összefüggő, valamint egyes igazgatási tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás. Az előterjesztés T/1709. sorszámon a parlamenti informatikai hálózaton elérhető.
(16.40)
A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslatát T/1709/9. sorszámon, összegző jelentését pedig T/1709/10. sorszámon terjesztette elő.
Most tehát a határozathozatalok következnek. Tájékoztatom önöket, hogy a házszabály 48. § (4) bekezdése alapján a Jobbik képviselőcsoportjának vezetője a T/1709/3. és 4. sorszámú módosító javaslatok fenntartását indítványozta. Először ezekről határozunk.
A T/1709/3. sorszámú módosító javaslatban Hegedűs Lorántné és Lukács László György terjesztenek elő indítványt. A javaslat fenntartásáról a minősített többség szabályai szerint döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot a Jobbik kérése alapján. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 20 igen szavazattal, 128 ellenében, 27 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.
A T/1709/4. sorszámú módosító javaslatban Hegedűs Lorántné és Lukács László György terjesztenek elő indítványt. A javaslat fenntartásáról a minősített többség szabályai szerint döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot a Jobbik kérése alapján. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 19 igen szavazattal, 129 ellenében, 27 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.
Tisztelt Országgyűlés! Mivel az Országgyűlés módosító javaslatot nem tartott fenn, most az összegző módosító javaslatról döntünk. Arra figyelemmel, hogy ennek a 6. és 12. pontja minősített többségű döntést igényel, a határozathozatalra két részletben kerül sor.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság T/1709/9. sorszámú összegző módosító javaslatának 6. és 12. pontjait. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az összegző módosító javaslat minősített többséget igénylő pontjait 131 igen szavazattal, 28 ellenében, 16 tartózkodás mellett elfogadta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság T/1709/9. sorszámú összegző módosító javaslatának egyszerű többséget igénylő pontjait. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az összegző módosító javaslat egyszerű többséget igénylő pontjait 126 igen szavazattal, 28 ellenében, 20 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A határozati házszabály 51. §-a alapján az előterjesztő T/1709/16. sorszámon kezdeményezte a zárószavazás elhalasztását, arra figyelemmel, hogy zárószavazást előkészítő módosító javaslatot kíván benyújtani. Erről az Országgyűlés vita nélkül határoz.
A döntéshozatal előtt megkérdezem a kormány képviselőjét, hogy kívánja-e ismertetni a halasztási kérés indokait. (Nincs jelzés.) Jelentkezőt nem látok, akkor a határozathozatal következik.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elhalasztja-e a T/1709. sorszámú előterjesztés zárószavazását. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az előterjesztés zárószavazását 132 igen szavazattal, 29 ellenében, 15 tartózkodás mellett elhalasztotta.
Tisztelt Országgyűlés! A házszabály 51. § (3) bekezdése alapján az elhalasztott zárószavazás megtartására legkorábban a jövő hét első munkanapján kerülhet sor.
Tisztelt Országgyűlés! Most az egyszerű többséget igénylő részekről határozunk… (Jelzésre:) Igen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me