Az Alkotmánybíróság elnökének titkos szavazással történő megválasztása

Full text search

Az Alkotmánybíróság elnökének titkos szavazással történő megválasztása
Tisztelt Ház! Soron következik az Alkotmánybíróság elnökének titkos szavazással történő megválasztása. Engedjék meg, hogy tisztelettel köszöntsem Paczolay Péter urat, az Alkotmánybíróság elnökét és az Alkotmánybíróság tagjait (Dr. Paczolay Péter feláll a díszpáholyban. - Taps a kormánypártok, szórványos taps a Jobbik soraiból.); Domokos László urat, az Állami Számvevőszék elnökét (Domokos László feláll a díszpáholyban. - Taps a kormánypártok, szórványos taps a Jobbik soraiból.); Darák Péter urat, a Kúria elnökét (Dr. Darák Péter feláll a díszpáholyban. - Taps a kormánypártok, szórványos taps a Jobbik soraiból.); Handó Tünde asszonyt, az Országos Bírósági Hivatal elnökét (Dr. Handó Tünde feláll a díszpáholyban. - Taps a kormánypártok, szórványos taps a Jobbik soraiból.); Székely László urat, az alapvető jogok biztosát (Dr. Székely László feláll a díszpáholyban. - Taps a kormánypártok, szórványos taps a Jobbik soraiból.); Kovács Árpád urat, a Költségvetési Tanács elnökét (Dr. Kovács Árpád feláll a díszpáholyban. - Taps a kormánypártok, szórványos taps a Jobbik soraiból.), az Országgyűlés valamennyi állandó meghívottját, vendégeinket, akik részt vesznek az ülésünkön.
Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy tisztelettel köszöntsem dr. Lenkovics Barnabás alkotmánybíró urat, akit S/2238. számú indítványomban az Alkotmánybíróságról szóló 2011. évi CLI. törvény 7. § (1) bekezdésében foglalt jogkörömben 2015. február 25-ei hatállyal az Alkotmánybíróság elnökévé javasoltam megválasztani. (Dr. Lenkovics Barnabás feláll a díszpáholyban. - Taps a kormánypártok, szórványos taps a Jobbik soraiból.)
Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés az Alkotmánybíróság elnökét az országgyűlési képviselők kétharmadának szavazatával 12 évre választja. Az országgyűlési törvény alapján a szavazás titkos. A szavazás menete a következő: a képviselők a Duna-parti folyosón vehetik át a szavazólapokat, a képviselők neve szerinti ábécésorrendben, négy csoportban. Tájékoztatom önöket, hogy a szektoroknál egy darab zöld színű szavazólapot, továbbá egy borítékot vehetnek át. Kérem, hogy az átvétel tényét az asztaloknál elhelyezett íveken aláírásukkal igazolni szíveskedjenek. (Több képviselő távozni készül.) És kérem, ameddig ismertetem a szavazás menetét, maradjanak ülve. Köszönöm szépen.
Kérem, hogy a szavazás során vegyék igénybe a folyosó végén elhelyezett szavazófülkéket, és kérem önöket, hogy a szavazólapon az „igen”, „nem”, illetve „tartózkodom” rovatba helyezzék el jelölésüket. Most pedig felkérem Földi László jegyző urat, hogy röviden ismertesse a szavazás további szabályait.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me