HERINGES ANITA

Full text search

HERINGES ANITA
HERINGES ANITA (MSZP): Köszönöm a szót. Amint az ismert, az országos környezetvédelmi információs rendszer elsődleges feladata, hogy a környezet állapotának és használatának figyelemmel kísérését, igénybevételi, terhelési adatait gyűjtse, feldolgozza, nyilvántartását támogassa és az érintett felhasználókat ellássa a szükséges információkkal, teljesen nyilvánossá tegye ezeket. Ebből a szempontból üdvözlendő az, hogy a XXI. század fenntarthatósági és környezetvédelmi szempontjainak figyelembevételével a javaslat megteremti a környezethasználók adatszolgáltatásának elektronikus alapokra helyezését, vagyis a jelenlegi, döntően papír alapú adatszolgáltatás felváltása az ügyfélkapus adatszolgáltatási rendszerrel.
Bízunk ugyanakkor abban, hogy ez nem az utolsó lépés, és a rendszer összességét alkotó környezetvédelmi szakrendszerek egyszerűsítése is követi majd ezt a fázist, mert sok esetben a probléma pont az alkotó szakrendszerek bonyolultságából fakad. Külön üdvözöljük, hogy a javaslat révén megvalósul a szakmai szervezetek kívánsága, azaz az újból létrejött Környezetvédelmi Hatósággal a szakmai konzultáció jogintézménye.
Az egyszerűsítés, az elektronikus ügyintézésre való áttérés, valamint a szakmai konzultáció intézményének megteremtése miatt támogatjuk a javaslatot. Ugyanakkor jelezzük, hogy az ilyen típusú gondolkodással értünk egyet, és abszolút fellépünk minden olyan kormányzati szándék ellen, amelyek szerint nem kell komolyan vennünk a környezetünk védelmét. Mi ebben a kérdésben is pápábbak leszünk a pápánál, mert a kormánnyal szemben nekünk a természeti környezetünk tényleges védelme is prioritás. Fel sem merülhet bennünk az a kérdés, ami a Földművelésügyi Minisztérium állománygyűlésén felmerült, azaz hogy vannak olyan gazdasági érdekek, amelyek fontosabbak ennél. Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me