HENDE CSABA

Full text search

HENDE CSABA
HENDE CSABA honvédelmi miniszter: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Képviselő Asszony! Először is köszönöm, hogy megdicsérte a 2013 májusában előterjesztett koncepciót, amit nem a HM mutatott be a parlamenti pártoknak, hanem én személyesen voltam bátor. Köszönöm, hogy ezt korrektnek és megalapozottnak minősíti.
Az azonnali kérdésével kapcsolatban - megbocsátja talán a humoros megközelítést - a régi székely vicc jut eszembe. A 70 év körüli székely feleség odafordul az urához és azt mondja: mondja, apjuk, szeret még? Erre az öreg azt mondta: az esküvőkor egyszer mondtam, majd ha változás lesz, szólok. Tehát ebben az ügyben is azt tudom mondani önnek, hogy az elgondolásunk továbbra is az, hogy Magyarországnak, a Magyar Honvédségnek elengedhetetlenül szükséges szállító helikopterflottát a lehető legjobb feltételekkel, a lehető legkedvezőbb áron és a lehető legkedvezőbb műszaki tartalommal mielőbb beszerezzük. Amint lesz bármilyen olyan új fejlemény, amely érdemben előreviszi ezt az ügyet, természetesen - és válaszolok a kérdésére - lesz érdemi egyeztetés, mint ahogy az elgondolásról is volt. Tehát a szükséges forgószárnyas és merevszárnyas repülőeszközök mibenlétéről, a katonaszakmai specifikációról is volt egyeztetés, amint mondtam, én tartottam személyesen, és köszönöm, hogy megdicséri utólag is.
Természetesen a nyilvános tender kiírásának vannak feltételei. Az első és legfontosabb feltétel (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hogy tilos, nem szabad, jogilag lehetetlen tendert kiírni addig, amíg annak a teljes pénzügyi fedezete nem áll rendelkezésre. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me