DR. RUBOVSZKY GYÖRGY,

Full text search

DR. RUBOVSZKY GYÖRGY,
DR. RUBOVSZKY GYÖRGY, az Igazságügyi bizottság elnöke, a napirendi pont előadója: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Elnök Asszony! Amit Darák Péter Kúriaelnök úr meghallgatása előtt elmondtam a meghallgatások rendjéről, tehát az, hogy tulajdonképpen házszabályi döntés született abban, hogy ez ma a plénum előtt van, ami egyébként nagyon helyes, ez itt is érvényes. Ezek után október 30-án az Igazságügyi bizottság végighallgatta az elnök asszony beszámolójának szóbeli ismertetését.
Arra szeretnék azért kitérni, hogy az Igazságügyi bizottságnak jelenleg három olyan tagja van, aki rövidebb-hosszabb ideig tagja volt annak idején az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsnak, és számtalan volt ügyvéd tagja van. Ezt úgy mondom, a voltot, hogy én személy szerint 44 évi kamarai tagság után voltam kénytelen ez év májusában szüneteltetni az ügyvédi gyakorlatomat az összeférhetetlenségi szabályok okán. Tehát gyakorlatilag szakmailag is, felkészülésben is részesei voltunk az Országos Bírói Tanács elnöke beszámolójának.
A beszámolót végighallgatva meggyőzött minket arról, hogy a Bírósági Hivatal jó úton jár, meggyőzött engem személy szerint arról is, hogy ez az igazságszolgáltatási átalakítás sikeresnek és eredményesnek bizonyult.
Tisztelettel, ezután határozathozatalra került sor a bizottsági ülésen, a határozathozatal eredménye az volt, hogy a kilenc jelen lévő tag közül senki nem szólt a beszámoló elfogadása ellen, nyolc igen és egy tartózkodás mellett a bizottság a beszámolót elfogadta, és ugyanilyen arányban szavazta meg azt, hogy az országgyűlési határozatot előterjeszti.
Ezek után tisztelettel kérem, hogy a határozati javaslatot a tisztelt Ház szíveskedjen megtárgyalni és elfogadni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me