SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Néhány dologra szeretnék reagálni a szűkös időkeretünkből. Elsőként is Pócs képviselő úr, ha megengedi, annyit mondanék, hogy igen, részben félreértésből adódik, amit tetszett volt érteni. Én nagyon szeretem a jász embereket, nagyon sok pozitív példát látok; a gond az, hogy majd akkor leszek boldog, és akkor tekintem teljesen pozitív példának azt az irányt, hogyha a Lehel gépgyár újra magyar kézben lesz; hogyha az ipari termelésünk meg a nagyberuházások és a nagyfoglalkoztatók újra magyar kézben lesznek kizárólagosan, akkor tudunk erről beszélni, hogy ez teljes mértékben pozitív legyen.
Nyitrai Zsolt képviselő úr felszólalásakor szerettem volna reagálni pár dologra, mert néhány dolog szerintem egyszerűen abból adódik, hogy másképp látunk, tehát más szögből nézzük, és teljesen a konstruktív párbeszéd talaján.
Megőrzik az identitásukat emberek. Nemrég volt szerencsém lenni az egyik külföldi ilyen magyar házban, ahol kizárólag azok az emberek vannak, akik azért csinálnak magyar házat és vesznek közösen, hogy megőrizzék, mert tudják, hogy nem akarnak már hazaköltözni.
Ez nem feltétlenül annak a jele, hogyha magyar házat csinálnak valahol, hogy majd haza szeretnének valamikor jönni.
Pozitív példaként tetszett volt említeni, hogy pénzt küldenek haza, ez egy jó lehetőség. Kérem szépen, nem tudják Magyarországon a rokonaik finanszírozni az életüket, nem tudják fizetni a hiteleiket! Ezt hogy lehet pozitívumként bemutatni, hogy ez egy jó dolog? Elnézést, másik szögből nézzük ezt a dolgot! Tehát ez sajnálatos tény, hogy a magyar állampolgárok, itthon dolgozók nem tudnak bérből, fizetésből megélni, és rászorulnak azon rokonaikra, akik elmennek. És már-már lassan az a természetes, hogy vidéken egy családtagot ki kell küldeni külföldre, hogy a család megéljen. És erről a tendenciáról beszélünk.
Ugyanígy el tetszett volt mondani, hogy milyen jó, köszönjük meg nekik, mert nyelvet tanulnak. Kérem szépen, nem kell a két tannyelvű iskolákat csesztetni, mint amit most csinálnak! (Az elnök csenget.) Nem kell a gimnáziumokat bezárni, mint amit most csinálnak! Meg kell teremteni…

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me