DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Csak pár dologra reagálnék. Köszönöm, hogy ebben a körben azért voltak már konstruktívabb hozzászólások is. Érzem ellenzéki képviselőtársaim vívódását, hogy szívesen támogatnák ezt a javaslatot. Hát javaslom, hogy lépjenek át itt a köztünk lévő virtuális korlátokon, és próbálják meg ezt megtenni.
Mi a garancia arra - többen fölvetették -, hogy jövőre ez nem jelent tömeges elbocsátásokat, és miért pont most vette elő a KDNP ezt a javaslatot újra, hiszen ezt már hat éve és négy éve is elmondtuk, és egyszer be is nyújtottuk ide a parlament elé. Ha megnézzük a jövő évvel kapcsolatos tervezést, ahogy már egyszer elmondtam, mivel az embereknél több pénz fog maradni, ezért a kiskereskedelmi forgalom bővülését várjuk. Ezt, amikor tavalyelőtt vagy azelőtt terveztünk költségvetést, nem tudtuk így elmondani. De most már van mögöttünk egy olyan év, ahol láttuk ennek a szép visszakúszását a válság előtti szint közelébe, és nyilvánvalóan a következő évben is, hiszen tovább nő a nemzeti össztermék, továbbra is az a kedvezményes adózási rendszer van Magyarországon, ami olyan kedvezményes, mint kevés másik országban, főleg a családosokat tekintve, ezért tovább nő az emberek bevétele. Másrészről pedig életbe lép a banki adósmentő csomag, ami a devizahitelesek számára nemcsak a fennálló tartozásaik radikális csökkentését jelenti, hanem a náluk maradó készpénz növekedését is, hiszen 25-30 százalékkal kevesebbet fognak fizetni törlesztőrészletekre, ami szintén növeli az emberek kezében lévő pénzt, amit a kereskedelemben elkölthetnek.
Arra, hogy hallgassuk meg az érintettek véleményét: tisztelt képviselő asszony, tisztelt képviselő urak, az érintettek 87 százaléka azt mondta, hogy ezt a megoldást választja, amit a KDNP javaslatként benyújtott. Meghallgattuk őket, és az ő javaslatukat hoztuk ide önök elé, a parlament elé.
Ami pedig Lukács képviselő úr bekiabálását illeti, hogy tiszteljük a hölgyeket: ön is nagyon jól tudja, hogy akik vasárnap dolgoznak, azoknak a 75-80 százaléka nő. Tehát sokkal nagyobb hátrányban a hölgyek vannak a jelenlegi állapotban, és ez a javaslat nekik segítene a legnagyobb arányban, háromszor-négyszer akkora arányban, mint a férfiaknak. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me