SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Nagy volt a csábítás, mert a mai nap 114 éves a Ferencvárosi Torna Club futballszakosztálya, és erről szívesen megemlékeztem volna, de miután most van legközelebb december 6-a, Mikulás napja, ezért, ha megengedik, egy Mikulásnak írt levelet szeretnék felolvasni. Kérem, nézzék el, hogy szubjektíven közelítem meg ezt a kérdést.
Kedves Mikulás! Pár dolog nem olyan, mint ahogy képzeltem itt a parlamentben, és gondoltam, téged kérlek meg, hogy segíts nekem, hogy apró ajándékokkal jobb legyen itt körülöttünk minden.
Schmuck Erzsébet részére kérem, hogy hozz békét a világra, hogy ne kelljen olyan sokat utaznia, és többet lehessen itthon velünk. Hozz neki egy saját klímatörvényt, amit elfogad a parlament, mert nagyon szeretné, hogy környezettudatosabb legyen az ország és főleg a gazdaság, és kérlek, adj minden devizahitelesnek 180 forintos árfolyamot, mert még az is boldogságot okozna neki.
Kérlek, Schiffer András frakciótársamnak hozz egy varázspálcát, hogy meg tudja vele büntetni azokat, akik zsebre tesznek a közéből, mert nagyon haragszik ezért, és nagyon szeretné, hogy ne legyen korrupció az országban, és ha akarod, hozhatod neki azt is, hogy legyen bajnok a Vasas.
Kérlek, Szél Bernadettnek hozz egy különleges szemüveget, hogy fel tudjon tárni minden olyat, ahol gyerekeket, lányokat, nőket bántanak, hogy mindenkit megbüntethessen, aki ilyet csinál. És, kérlek, hozz neki egy új NAV-ot is, amelyiket nem olyanok vezetnek, akik alkalmatlanok és méltatlanok arra, hanem olyat, ami segíti és nem pedig sarcolja a kis- és középvállalkozásokat.
Kérlek, Ikotity István barátomnak hozz egy új oktatáspolitikát, mert nagyon szeretné valami miatt, hogy ne gondolkozás ellen beoltott kockafejű kisgyerekek legyenek a jövőben, hanem gondolkodó magyar demokraták, akik közül a szakmunkások is ismerik Anyegin levelét Tatjánához, és tudnak nyelveket beszélni, de nem azért, hogy elmenjenek az országból.
Kérlek, Mikulás, hogy jobbikos képviselőtársaimnak hozz a szívébe sok-sok szeretetet, hogy szeretni tudjanak minden mezítlábas cigány kisgyereket is és Izraelből érkező vendéget is szeretettel fogadjanak. (Derültség a Jobbik padsoraiból.)
És kérlek, hozz nekik Somogyországba sok-sok jól fizető munkahelyet, a Szigetközbe sok-sok vizet és jó horgászhelyet, a Balatonra jó strandokat és azokhoz jó sok vendéget, és minden kórházat szerelj fel nagyon, mert úgy éreztem, hogy ettől boldogok lennének.
És kérlek, ha magánúton ők is kérnének atomreaktort vagy vízi erőműveket, azt semmiképpen ne teljesítsd.
Azért, hogy az MSZP-s képviselőtársaim boldogok legyenek, kérlek, vigyél minden szegény kisgyereknek reggelit, tízórait, ebédet, uzsonnát és vacsorát, sok játékot, ruhát és örömöt, és kérd meg a Jézuskát is, hogy vigyen nekik sok-sok ajándékot, mert ettől az MSZP-sek nagyon boldogok lennének. Szerintem ez szép tőlük, hogy ezt szeretnék, és így többük megérdemel pár szem szaloncukrot is, de olyanoknak ne vigyél, akinek valami vaj van a füle mögött a múltból. És kérlek, mindnek vigyél egy-egy saját kis európai uniós zászlót is, mert azt nagyon szeretik.
A függetlenek között ülő képviselőtársaimnak vigyél, amit akarsz, mert nem tudom, ők mit szeretnének, ezt nem igazán tudtam meg, amióta itt vagyok.
Csakúgy, mint mindenki másnak is az országban, kérlek, hogy kormánypárti képviselőtársaimnak és családjuknak is adj jó egészséget, boldogságot és békét a szívükbe. Vigyél nekik képességet az alázatra Magyarország sok-sok lakosával szemben, amit, úgy vettem észre, hogy tavaly nem kaptak meg tőled, így nem tudták ezt alkalmazni. Vigyél nekik képességet a nagyvonalúságra, hogy meglegyen a képességük meghallgatni bennünket, és legalább néha egy-egy módosító indítványunkat, tárgysorozatbavételi kérelmünket támogatni tudják. Ebben a nagyvonalúság dologban nem igazán bővelkednek. Kérlek, hogy vigyél nekik sokat.
Légy óvatos, sokuknak már nem kell külön ajándék, mert egy részüknek van saját puttonya, amit már maguk teleraktak mindenfélével a közéből. Azoknak vigyél virgácsot, kérlek. Kérlek, vigyél még virgácsot Matolcsy Györgynek is, mert sok közpénzt síbol el fölöslegesen, és ez nem szép dolog. Nem akarok árulkodó lenni, de Rétvári Bence és Tállai András nagyon sokat füllent a parlamentben, lehet, hogy nekik sem ártana egy virgács.
Ja, és kérlek, fontold meg, hogy hová viszed az ajándékokat, mert van, akinek már nem kell vinni semmit, mert előre megkapta a repülőjegyét, a Rolexét vagy egy szép nagy házat, amit küldtél nekik. Bizonyára ők hálásak is érte.
Kedves Mikulás! Tisztelettel üdvözöl téged Magyarországról 2014-ben Sallai R. Benedek, a Lehet Más a Politika parlamenti képviselője, Magyarország Országgyűlésének tagja.
Köszönöm szépen a szót, elnök úr. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me